image

2020 yılında sağlık alanında önemli mesafeler kat eden İl Sağlık Müdürlüğü bir ilke daha imza atarak Çocuk Yoğun Bakım Servisinin açılış müjdesini verdi.  
“Batman’daki hedefimiz ilçelerden mümkün olduğunca merkeze hastanın gelmeyeceği, merkezden de başka illere gitmeyeceği ve diğer illerdeki vatandaşlara sağlık hizmeti vereceği bir sağlık hizmeti ağı oluşturmak,” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU, Çocuk Yoğun Bakım Servisinin açılış müjdesini verdi.
Pamukçu yaptığı açıklamada,“ Kamu hastanelerinde Çocuk Yoğun Bakımımız yoktu. Çocuk yoğun bakım servisimiz olmadığı için çocuk yoğun bakım ihtiyacı olanları il dışına sevk etmek zorunda kalıyorduk. Geçen cuma günü çocuk yoğun bakım servisini devreye aldık. Yeni doğan bakım ünitesi daha modern daha iyi bir noktaya geldi.” Dedi.
Sağlık Bakanlığından Radyo Terapi (Işın Tedavisi) görecek hastalarla ilgili gerekli izinlerin alındığını da söyleyen Pamukçu; “Onunla ilgili hazırlık sürecine başlıyoruz. Bunlar gibi birçok merkezin bu eğitim ve araştırma hastanesi bünyesinde konumlandıracağız.” Dedi. AHMET KÖLGE 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *