image

Valilik açıklamasında, bazı basın yayın organları ve internet haber sitelerinde yapılan haberler ile sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.
12 Aralık Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında Turgut Özal Bulvarı Bozooğulları kavşağında 20 yaşlarında bir şahsın maskesiz bir şekilde sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığının görüldüğü ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
"Şahıstan kimliğini ibraz etmesi istenmiş, ancak mezkur şahıs kimlik ibraz etmeyerek görevlilere mukavemette bulunmuştur. Görevlilerce kontrol altına alındıktan sonra şahıs kimliğini teslim etmiştir. Yapılan araştırma sonucu Y.İ adlı şahsın hırsızlık, tehdit, kasten yaralama suçlarından 21 ayrı suç kaydının olduğu tespit edilmiştir. Y.İ’nin 'Bana daha dün akşam ceza yazıldı, bana bir daha ceza yazamazsınız.' diyerek görevlilerimize karşı mukavemeti devam ettirmesi üzerine ekip istenmiş, gelen ekip tarafından Y.İ bölgeden uzaklaştırılmıştır. Aynı şahıs saat 16.00 sıralarında bu kez emniyet kavşağına gelmiş, maskesiz ve izinsiz olarak dolaşması nedeniyle durdurulmuş ve kimliği sorulmuştur. Y.İ görevlilere burada da mukavemet etmeyi sürdürmüştür. Bunun üzerine adı geçen şahısla ilgili idari yaptırım tutanağı düzenlenmiş ve evine gitmesi yönünde ikaz edilip bölgeden uzaklaştırılmıştır." 
M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *