image

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen Siyer Yarışması'nın bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak 14 Şubat 2021 tarihinde yapılacağı açıklandı. Yarışma öncesi başlatılan çalışmalarla halk, “Kaybedeni olmayan” yarışmaya teşvik ediliyor.
Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle bu yıl online olarak yapılacak Siyer Yarışması'nda derece yapanlara drone, laptop, tablet, bisiklet, altın gibi 1001 hediye takdim edilecek.
Yarışma kapsamında hem kayıtlar alınıyor hem de işyerleri ile kentin farklı noktalarına asılan afişlerle halk yarışmaya davet ediliyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, vakıf olarak Siyer Yarışması’nı düzenlemelerindeki amaçlarının Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatının okunması ve hayata tatbik edilebilmesini sağlamak olduğu vurgulandı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak geleneksel hale getirdikleri Siyer yarışmasını her sene düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten vakıf yetkilileri, “Yarışmamız, çocuklara,  gençlere, yetişkinlere, bacılarımıza yani her yaş grubuna yönelik yapmaya gayret ettiğimiz bir yarışmadır. Yarışmadaki amacımız; halkımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın bacı ve kardeşlerimizin Peygamberimiz, Önderimiz ve Rehberimiz olan Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) tanımalarını ve O’nun ahlakıyla ahlaklanmalarını sağlamak. O’nun sünnetini hayata tatbik ettirmek.” İfadelerini kullandı. 
HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *