image

HÜDA PAR Beşiri Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından gençlik buluşmaları kapsamında “Geleceğin İnşasında Gençliğin Rolü” temasıyla bir etkinlik düzenlendi. 
Beşiri İlçe Başkanlığı’nın toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Beşiri İlçe Başkanı Ali Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Zekeriya Öter, gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Durmaz, yaptığı konuşmada gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.
“Davamızın mesajını topluma ulaştırmaya gayret göstermeliyiz”
İslam medeniyetinin inşa süreciyle ilgili örnekler vererek konuşmasına başlayan Durmaz, “İslam medeniyetinin ilk inşa sürecinde, sevgili Peygamberimizin etrafında olanların içerisinde gençlerin sayısı fazlaydı. Gençler, o dönemde davaya sahiplendi. O dönemin gençlerinin, davanın bugünlere gelmesinde büyük payları vardır. Her dönemde gökteki yıldızlar mesabesinde olan o mümtaz şahsiyetleri örnek alanlar olmuştur. Günümüzde de, İslam’ı ölçü alarak hayatlarını sürdüren bizler o mümtaz şahsiyetleri örnek alıyoruz. Onlar nasıl ki dava için çalıştıysalar, en zorlu süreçlerde mücadele ettiyseler bizler de çağın şartlarında mücadelemizi sürdürmeli, davamızın mesajını topluma ulaştırmak adına gayret göstermeliyiz. Bunu hep birlikte, planlı ve programlı yaparsak, çalışmalarımız daha bir verimli hale gelir.” ifadelerini kullandı. 
“Gençlerin siyasi alanda daha aktif olması gerekiyor”
Son dönemlerde artan yozlaşmalara değinen Durmaz, “Toplum içerisinde yozlaşmalar, bozulmalar çoğalmıştır. Bunun sebepleri vardır. Eğitim siteminin tam manasıyla değerlerine bağlı nitelikli bir insan yetiştirmemesi, televizyon ekranlarında gösterilen dizi ve filmlerin topluma kötü anlamda örnek oluşu, bilinçsizce artan sosyal medya kullanımı gibi hususlar, toplumun yozlaşmasına sebebiyet veriyor. Bunlar, gençliği maneviyattan uzaklaştırarak ifsat etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor. Buna dur demek, topluma değer katmak, gençliği değerleriyle yeniden buluşturmak için siyasi alanda bizlerin daha aktif olması icap ediyor.” şeklinde konuştu. 
“Kendinizi yetiştirerek her biriniz birer Mehmet Yavuz olmalısınız”
HÜDA PAR gençliğine önemli tavsiyelerde bulunan Durmaz, “Genç neslin aydınlık geleceği ve nitelikli bir şekilde yetişmesi için çalışacak olanlar, siz Hür Gençler olmalısınız. Partimiz HÜDA PAR’ın mesajını sizler topluma ulaştırmalısınız. İnsanların huzur ve güven ortamına tekrar kavuşması için mücadele edecek olanlar, sizler olmalısınız. Bunun için yoğun bir çalışma ve eğitim programınız olmalıdır. Durmadan, yorulmadan her gün yeni bir bilgiye ulaşmak adına çaba içerisinde olmalısınız. En önemlisi de kendinizi yetiştirerek her biriniz birer Mehmet Yavuz olmalısınız. Allah bu yolda yar ve yardımcınız olsun.” diye konuştu.
Yapılan konuşma sonrasında program, katılımcıların sorularına verilen cevapların ardından son buldu.  MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *