image

Batman Toptancılar sitesi 2004 yılında büyük bir patlamayla sarsılmıştı. Uzun süredir kullanılmayan TPAO’ya ait petrol boru hattındaki metan gazının sıkışması sonucu yaşanan patlamada 2 vatandaş yaşamını kaybetmiş, 20 vatandaş da yaralanmıştı. Çok büyük hasar ve maddi kaybın yaşandığı patlamanın üzerinden 16 yıl geçti. Patlamanın ardından toptancılar sitesinin kaderine terk edildiğini belirten site esnafı ilgisizlikten ve sahipsizlikten şikâyetçi.
Esnaf, Batman’ın tek toptancılar sitesine sahip çıkılmasını istiyor. Buradan Türkiye’nin her tarafına, hatta dış ülkelere ürün satışı gerçekleştirdiklerini vurgulayan site esnafı, buna rağmen siteye yönelik en ufak bir hizmetin, bir çevre düzenlemesinin olmadığını, hem güvenlik hem de temizlik ve bakım anlamında belediyeden bir yardım görmediklerini ifade ettiler. 
Belediyeyi göreve çağıran site esnafı, toptancılar sitesinin şehrin en merkezi yerinde olduğunu belirterek çevre düzenlemesi istedi. Fiyatların da son derece uygun olduğunu belirten site esnafı çevre düzenlenmesi ve bakımın yapılması durumunda sitenin canlılık yaşayacağını, Batman ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
Gazetemiz yoluyla Vali Şahin ve belediye yetkililerine çağrıda bulunan site esnafı, Batman’ın tek toptancılar sitesinin ilimize layık bir görünüme kavuşturulmasını istedi. 
PATLAMADAN BU YANA KADERİMİZE TERK EDİLDİK
Toptancılar sitesi esnafından Selahaddin Balur, patlamadan bu yana kaderlerine terk edildiklerini belirterek, “ Biliyorsunuz 2004 yılında sitemizde korkunç bir patlama oldu. Sitemiz o zaman büyük zarar gördü. Patlamadan sonra doğru dürüst yaralarımız sarılmadı. Sitemiz kaderine terk edildi. Hâlbuki Batman piyasası için hayat damarlarından biri toptancılar sitesi. Belediye buraya biraz değer verirse, bakımını yaparsa, çevre düzenlemesi olursa iyi bir canlanma olur. Batman piyasasına da, bölge illerine de ekonomik katkıda bulunur.” Dedi.
NE BİR GÜVENLİK VAR NE BİR ÇEVRE DÜZENLEMESİ VAR
Diğer bir esnaf Kenan Alkan ise toptancılar sitesinde çok büyük sıkıntılar çektiklerini söyledi. Alkan, “ Ne bir güvenlik var ne bir çevre düzenlemesi var. Patlamadan sonra burası kaderine terk edilmiş durumda. Ben bir toptancı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerindeki toptancılar sitelerini dolaşıyorum. Oralardaki tertip, düzen, bakım, güvenlik nerede, bizimki nerede? Bizde hiçbir şey yok. Bu tamamen sahipsizlikten kaynaklanan bir şeydir. Sahibimiz yok ne yazık ki! Bu konuda yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Toptancılar sitesine sahip çıkılsın artık.” İfadelerini kullandı. 
M. Emin Daldal da toptancılar sitesi esnafı olarak mağdur olduklarını belirterek sitenin canlandırılması için yetkililerin üzerlerine düşeni yapmalarını istedi. Çevre düzenlemesinin siteyi albenili hale getirip canlandıracağını vurgulayan Daldal, alt yapı konusunun da halledilmesini talep etti.
KÜÇÜK KENTLERİN BİLE TOPTANCILAR SİTELERİ BİZİMKİNDEN CANLI
Diğer bir esnaf Abdurrahim Balur ise şunları söyledi: “ İlimizin tek toptancılar sitesi burası olmasına rağmen ciddi bir canlılık yok. Batman’dan daha küçük kentlerdeki toptancılar sitelerinin birçoğunu gördüm. Esnaf olmamız dolayısıyla gidip görüyoruz. Ne yazık ki hiç biri Batman’daki gibi kaderine terk edilmemiş. Bu konuda yetkililerin girişimde bulunmasını istiyoruz.” Dedi. AHMET KÖLGE


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *