image

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, pandemi dolayısıyla esnafın yaşadığı sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Hükümetin pandemi sürecinde gerekli tedbirleri almayıp işi gevşek tuttuğunu, bundan dolayı ekonomik anlamda büyük kayıpların yaşandığını belirten HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz, mağduriyetlerin giderilebilmesi için esnafın borçlarının ya tamamıyla silinmesi ya da geniş zamana yayılması gerektiğini söyledi.
En büyük sorumluluğun idarecilerin boynunda olduğunu vurgulayan Çetiz, “Zor ve çetin bir süreçten geçtiğimiz bu pandemi sürecinde herkes kendi gücüne göre hem sorumlu hem de mesuliyet sahibidir. Yaz döneminde bazı küçük hesaplardan dolayı devlet başta olmak üzere herkes hastalıkla mücadeleyi gevşek tuttu. Bugün gelinen nokta ne kadar yanlış yapıldığını ortaya koymaktadır. Bu saatten sonra atılacak adımlarda çok dikkat edilmesi gerektiğini söylemeye fazla gerek olmadığı kanısındayız. En büyük sorumluluk idare mekanizmasını elinde bulunduran idarecilerin boynundadır. Bununla beraber toplum ve toplumu meydana getiren bireyler de sorumluluklarının bilincinde olmalı, sorumluca hareket etmek zorundadır.” dedi.
“ÜRETİM VE ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ”
Mağduriyetlerin giderilmesine yönelik ciddi adımların atılması gerektiğine işaret eden Çetiz, “Alınacak tedbirler sıkı bir şekilde takip edilmekle beraber mağduriyetlerin asgari düzeye indirilmesi lazım. Üretim ve üretici mümkün mertebe desteklenmeli. Üretimin girdilerinden olan ve devlete bakan kısım imkan dahilinde ya tümden silinmeli veya uzun vadeye ertelenmesi gerekir. Vaka sayısının artması ile beraber doğal olarak alınan ve alınacak tedbirlerden dolayı sıkıntılar yaşanacak. Bunlara ek olarak verilecek ve hastalığı engellemekten ziyade formalitede kalacak cezalardan kaçınılması gerekir.” diye konuştu.
“ŞARTLARIN DAHA DA KÖTÜYE GİDEBİLECEĞİ HESABA KATILARAK HAREKET EDİLMELİ”
Hükümet başta olmak üzere herkesin israftan kaçınması gerektiğini ifade eden Çetiz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pandemi süreci bitene kadar israftan hem fert hem de devlet olarak uzak durmak gerekir. Sürecin ne kadar uzayacağı belli olmadı için herkesin gerekli tedbiri alması, şartların daha da kötüye gidebileceğini hesaba katarak hareket etmesi şarttır. Bugün adeta topyekûn bir mücadele durumu söz konusu. Hem devlet hem firmalar hem de bireyler olarak açık bırakılacak gedikler yarın bize çok pahalıya mal olacaktır.” AHMET KÖLGE 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *