image

Vali şahin mesajında, “Büyük fedakârlık ve özveri ile geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayan, hak, adalet, sevgi ve saygı gibi yüce  değerleri davranış haline dönüştüren öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 
Vali Şahin şunları söyledi. “Bu vesileyle; kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla Ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek vazifelerini yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.” 
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Mesajında tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Rektör Durmuş, öğretmenlik mesleğinin sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak olmadığını belirterek, bu mesleğin aynı zamanda bilginin yanında tecrübe ve irfanla çocukları, gençleri geleceğe hazırlama mesleği olduğunu kaydetti.
Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerin öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirdiğini vurgulayan Rektör Durmuş, “Bu doğrultuda çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken, aynı zamanda da sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde öğretmenlerimize çok büyük sorumluluklar, görevler düşmektedir. Öğretmenlerimiz bu sorumluluklarla yarınlarımızı, geleceğimizi inşa etmektedir. Geleceğin büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımızı yetiştirmek için yurdun dört bir yanında öğretmenlik mesleklerini icra eden eli öpülesi öğretmenlerimiz kimi zaman bu ülkenin insanını cahil kılmak isteyen teröristlerin hedefi oldu. Bu anlamlı günde teröristlerin saldırılarına tehditlerine boyun eğmeyen, ‘orada terör var gitme’ diyenlere inat görevinin başında şehit olan Şenay Aybüke Yalçın’ların, Necmettin öğretmenlerin şahsında bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.” diye konuştu.
ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEK”
24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayan AK Parti Batman İl Başkanı avukat Akif Gür, mesaj yayınladı. Gür, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültürümüzde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira, bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz. Hz Ali 'bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum' diyecek kadar öğretmenliğin ne kadar kıymetli bir meslek ve önemli bir kurum olduğunu bize göstermiştir.”

“ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Başkan Gür, şöyle devam etti: “Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi nitelikli insanlar olarak yetiştirmek görevini büyük fedakârlıklarla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.” HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *