image

İslam dinin hızla yayılması, Avrupa ve diğer ülkelerde Peygamber efendimize ilgi ve sevginin artması İslam düşmanlarını harekete geçirdi. Başta Fransa olmak üzere Batılı ülkelerde İslam peygamberine yönelik çirkin saldırlar çoğaldı. Bizzat Emperyalist Batılı devletlerin teşvik ve öncülüğünde yapılan bu saldırılar İslam dünyasındaki satılmış kesimlerin de küstahlığını artırdı. En son Türkiye kökenli bir İslam düşmanı sosyal medya hesabında Kur’an-ı Kerim’e hakaret eden görüntülerini paylaştı.
İslam peygamberine, Kur’an’a, İslam’ın kutsallarına saldırıların arttığını belirten Molla Beşir Şimşek, bu saldırlar karşısında Müslümanları daha bir gayretle Peygamberin yoluna sarılmaya çağırdı.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Şimşek, “ Her gün kutsallarımıza yönelik yeni bir saldırı oluyor. Peygamber Efendimize yönelik çirkin saldırılar oluyor. Peygamber Efendimizi, yüce Kur’an’ı korumak, savunmak biz Müslümanların namus borcudur. Bu saldırlar karşısında büyük bir ciddiyetle durmalıyız. Yapacağımız en iyi şey, İslam düşmanlarına vereceğimiz en iyi cevap İslam’a, Kur’an’a, Allah’ın emirlerine sarılmaktır. Peygamber Efendimizin yoluna sarılmaktır.” İfadelerini kullandı.
İslam âlimlerine, Müslüman davetçi ve hatiplere, İslami cemaatlere, İslam’ı dert edinmiş herkese seslenmek istediğini vurgulayan Şimşek, “ Sorumluluğumuz çok büyük, gevşek davranmanın zamanı değil. İslam düşmanları boş durmuyor. Çocuklarımızı, genç nesli bizden, dinimizden koparmak için gece gündüz çalışıyorlar. Projeler yapıyorlar. Her yolu deniyorlar. Toplumumuz, gençlerimiz İslam’dan uzaklaşıyor. Kur’an’dan, Namazdan, Peygamberin yolundan uzaklaşıyor. Tüm gayretimizle mücadele etmeliyiz. Çocuklarımızın dünya ve ahiretlerini kurtarmak için çalışmalı, çabalamalıyız.” İfadelerini kullandı.  AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *