image

Basın Konseyi tarafından düzenlenen yarışmada ödüle layık görülen gazetecilere Mezopotamya Otelinde Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, kentteki basın dernek başkanları, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. 
 “GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEK” 
Törende bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, “Bugün Batman Basın Konseyinin düzenlediği etkinlikte bir aradayız. Pandemiden dolayı gecikmiş bir ödül töreni idrak edeceğiz. Öncelikle Batman'da son derece etkili yerel basını hayata geçiren emeği gecen muhabirinden, mizanpajına, sahibine ve yazı işler müdürüne kadar basın çalışanlarının tamamını tek, tek tebrik ediyorum. Gazetecilik yapmak dışında başka bir niyeti olmayan herkese elimizden geldiğince destek olacağımıza şimdi tekrar bir kere daha ifade etmek istiyorum. Gazetecilik zor meslek zahmetli meslek çok önemli bir meslek 4'cü kuvvet medya sözü az bir söz değildir.” dedi. 
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR… 
Konuşmaların ardından ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasında ödül kazanan gazetecilere ödülleri verildi. Haber Dalında İhlas Haber Ajansından Osman Arslan  ve Hüseyin Sakar’a “Çöpten çıkan mutluluk” ödülünü Vali Hulusi Şahin verdi. Röportaj dalında Murat Ezgin’e “Tribün liderliğinden stadyum mimarlığına” ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete verirken, fotoğraf dalında AA Muhabiri Muhyeddin Beyca’na “Köyde tatil yapıp havuzda serinliyorlar” Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş verdi. Spor dalında AA Muhabiri Selman Tür’e “Milli atletin tarladan Arjantin’e uzanan başarısı” ödülünü Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, yaşam kategorisinde TRT Muhabiri Mehmet Şirin Yılmaz’a “80 yıldır aynı yastığı paylaşıyorlar” ödülünü Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak ve İlke Haber Ajansı Foto Muhabiri Tarhan İrtem'in, petrol kulelerinde çalışan işçileri gösteren “Kara Altın” fotosu mansiyon ödülünü ise Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir verdi.  AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *