image

Merkez Külliye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve üniversitenin WEBTV’sinden de canlı yayınlanan programda ilk olarak üniversitenin tanıtımını gerçekleştiren Rektör Durmuş, daha sonra hem sosyal medya üzerinden sorulan soruları hem de programa katılan gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı.
Gençlere akademik tecrübelerini anlatan Rektör Durmuş, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu bu yüzden de gençlerin önünü açmak için üniversite olarak her türlü imkanı sunduklarını kaydetti.
Üniversite olarak kentteki sivil toplum kuruluşları ile gençlere yönelik projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Rektör Durmuş, “Özellikle gençlerimizin Çanakkale’yi görmelerini istiyoruz. Çanakkale’yi görmeyen anlamayan üzerinde yaşadığı bu toprakların kıymetini bilemez. Çanakkale, birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde ortaya koyan yegane yerdir. Orada doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bu ülkenin her bir vilayetinden şehitlerimiz yan yana yatıyor. Bu topraklar için omuz omuza mücadele etmiş, birlikte şehit olmuşlar yine de bu vatanı yedi düvele teslim etmemişler. Bu yüzden gençlerimizi Çanakkale’ye gönderiyoruz. İnşallah YediHilal gençliğini de hazırlayacağımız proje kapsamında en kısa zamanda Çanakkale’ye göndereceğiz.” Dedi.
Gençleri önemsediklerinin altını çizen Rektör Durmuş, bu kapsamda STK’lara da önemli görevler düştüğünü söyledi.
Yaklaşık 2 saat süren program sonunda YediHilal Ortaöğretim Komisyonu Başkanı Mühendis Faruk Baldiş Rektör Durmuş’a tablo hediye ederken Rektör Durmuş da Baldiş’e program anısına plaket hediye ederek teşekkür etti. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *