image

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayıp okul öncesi kurum öğretmenlerine destek çağrısı yapan Aksoy,  özellikle servis tutup köy okullarına giden öğretmenlere servis ücretlerinin ödenmesi talebinde bulundu.  
SERVİS ÜCRETLERİ ÖDENSİN 
Aksoy şu ifadeleri kullandı: “MEB’in 31 Aralık tarihine kadar okulları kapatmasını ‘Her İşin Başı Sağlık’ diyerek makul görmüş, bir süre daha sabrederek salgının etkisinin azalacağına katkı sağlayacak bu kararı yerinde bulmuştuk. Bugün yayınlanan yeni genelgeyle okul öncesi kurumların yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının salgına olumsuz bir etkisinin olmadığını ya da burada çalışan öğretmenlerimizin bakıcı gibi değerlendirilmesi algısını ortaya çıkarmıştır. Bu anlamda merkez il ve ilçeler dışında kalan köy okullarımızda çalışan meslektaşlarımız birlikte servisler kiralayarak okullarına gitmektedirler. Bu kararla birlikte tek başına kalan meslektaşlarımız maaşlarına yakın olan servis ücretlerini nasıl karşılayacak bunu düşünmek gerek...”
MAĞDURİYETLERİ GİDERİN 
Kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyen Aksoy, “Bir an önce bu karardan vazgeçilmeli veya bir risk yoksa bütün köy okullarımızı açsınlar. Yoksa okul öncesi öğretmenlerimizde büyük kırılma ve mağduriyetler oluşturacaktır. Esas olan eğitimin yüz yüze yapılması ancak bu karar eğitim kurumlarının kapatılma gerekçesiyle uyuşmuyor. Bakanlık kararını yeniden gözden geçirmeli, pandemiye olumsuz etkisi olmayacaksa;1-8-12.sınıflar ve DYK’dan başlayarak kademeli bir şekilde tekrar yüz yüze eğitim olmalıdır.” Dedi.



 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *