image

Şu ana kadar 258 kaçak çalışan minibüs ve benzeri araç tespit ettiklerini belirten Başkan Özgül, Emniyet ve Jandarma birimlerine bu araçların plakasını ve gerekli bilgileri verdiklerini ifade etti.  Batman genelinde 72 C 0001 - 72 C 0353 ile 72 S 0001 – 72 S 0250 rakamların arasındaki plakalı araçların dışında kalan tüm araçların korsan taşımacılık yaptığını ve bunun kanunlara aykırı olduğunu belirten Başkan Özgül, yetkili kurumların gerekeni yapmasını istedi.  

“8 AYDIR ZARARDAYIZ”

Batman genelinde personel ve öğrenci taşıyan resmi firmaların olduğunu ve bunlara bağlı yaklaşık 550 aracın Corona virüsü nedeniyle 8 aydan bun yana çalışamadığını belirten Öğrenci ve Personel Taşımacılığı yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Özgül; “Binlerce personelimizle 8 aydan bu yana zarar etmekteyiz. Ancak bizler bütün yasal prosedürlerimizi yerine getirirken, il genelinde 400’zün üzerinde aracın korsan taşımacılık yaptığını tespit ettik. Buda Batman’ın yarısının korsan olarak taşındığını gösteriyor. Örneğin Batman – Diyarbakır arasında çalışan minibüsler, ilçe hatlarında bulunan minibüslerin çoğu, boş zamanlarında korsan olarak personel taşıyorlar. Yine Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalar, OSB’deki tekstil atölyeleri, eski tekel binalarındaki atölyeler, Beşiri ve merkezde bulunan onlarca tekstil atölyelerindeki personeller korsan ve yasal olmayan minibüslerle taşınıyor. Korsan personel taşımacılığı işverenlerimiz büyük sıkıntılara neden olacaktır.  Özelikle son zamanlarda trafik kazası sonucu hayatı kaybedenlerin çoğu kaçak tekstil işçilerini taşıyan araçlarda yaşanması ise bardağı taşıran son damla oldu. İnsan hayatı her şeyden önemlidir” diye konuştu. 

“PERSONEL TAŞIYAN FİRMALARA ÇAĞRIMIZDIR”

Batman merkez ve ilçelerde personel taşımacılığı yapan iş adamlarına seslenen Batman Öğrenci ve Personel Taşımacılığı yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Özgül; “Bizim amacımız kimsenin ekmeğine mani olmak değildir ve olamazda. Ancak hem haksız kazanç elde eden, yasal ve kanunen hiçbir evrakı olmayıp korsan firmaların önüne geçmek istiyoruz. Bu işi yapmak isteyenlere kapımız açıktır. Yasal presüdürler ortadadır. Resmi olarak bu işi yapan firmaların personel ve öğrenci taşıması durumunda, taşınanlar sigortalı olarak seyahat ediyorlar. Bütün tekstil fabrikaları, OSB’deki fabrika sahipleri ve personel taşıyan tüm firmalarımız yönetimimizle iletişime geçmeleri halinde gerekli tüm yardımlar yapılacaktır. Korsa taşımacılığın önüne geçmek için başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Hulusi Şahin’den, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Köroğlu Kıraç’tan ve ilgili kamu kurum kuruluşlarından destek bekliyoruz. Çünkü biz yasal olarak can taşıdığımızın farkındayız.” şeklinde konuştu.  M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *