image

Öğretmenevinde “Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet” sloganıyla düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve kentteki yerel ile ulusal basın mensupları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Kayapınar Belde Belediyesinin HÜDA PAR’ın ilk ve tek belediyesi olduğunu anımsattı.

HÜDA PAR olarak diğer proje ve programlarında olduğu gibi belediyecilik anlayışlarında da öncelikle insanı merkeze aldıklarını belirten Başkan Şahin, belediyelerin hizmet makamları olduğunu söyledi.

“BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ TAMAMEN ŞEFFAF BİR ANLAYIŞTIR”

Belediyelere gelen gelirlerin tamamen halkın hizmetinde değerlendirilip harcanması gerektiğini ifade eden Şahin, “Belediyeler HÜDA PAR’a geçerse Allah’ın izniyle halkımıza vadettiğimiz gibi hiçbir kesimi ayırt etmeden partili, partisiz şehrin bütün sokak ve bucaklarına farklılık gözetmeden hizmeti bütün halka adil bir şekilde götüreceğimizi söylüyoruz. Belediyecilik anlayışımız tamamen şeffaf bir anlayıştır. Belediyelerde yapılan hizmetler bütün halkımızın gözü önünde olacağı gibi yapılan harcamalar da tamamen halkımızın nezaretinde yapılıp hizmete dönüştürülecektir.” dedi.

“İSTİŞARE MECLİSLERİ KURARAK YÖNETİME HALKIN BÜTÜN KESİMLERİNİ ORTAK EDECEĞİZ”

Belediyeler vasıtasıyla gençliği değerleriyle buluşturup ilmi ve bilimsel çalışmalar yapacaklarını dile getiren Şahin, şöyle devam etti: “Bunu da ilgili kurumlarla birlikte bir eş güdüm içerisinde yapacağız. İnsanlarımıza hem hizmet hem de değerleri ile buluşturma anlamında ilmi ve bilimsel çalışmalar yapmaya gayret edeceğiz. İstişare meclisleri kurarak yönetime halkın bütün kesimlerini ortak edeceğiz. Şu ana kadar belediyecilik alanında halka vadettiğimiz hususların çoğunu başkanımız icra etmiş olmakla elhamdülillah yüzümüzü kara çıkarmamıştır. HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışında inşallah halklımız huzur, modern şehircilik, hizmet ve nezih mekânlar görecektir. Dolayısıyla bu hizmetleri yapabilmek için de halkımızın malını yememek lazım.  Kesinlikle halkın malını yetim gözüyle bakarak tamamen halkımızın hizmetine değerlendirip sarf edeceğiz.”

HÜDA PAR Batman Kayapınar Belediye Başkanı Samir Özhan ise beldede yaptıkları hizmetler ve projeleri anlattı.

Başkan Özhan, göreve geldiği günden bu yana beldede birçok önemli sorunu kısa süre içerisinde çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Beldedeki en büyük sorun olan uyuşturucu sorununu çalışmaları sonucu bitirme noktasına getirdiklerini belirten Özhan, bu konuda maddi ve manevi çok sayıda çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydetti.

“BELDEMİZ BİR NEVİ KÖY STATÜSÜNE GETİRİLMİŞTİ”

HÜDA PAR’ın ilk belediye başkanı olmanın kendisi için bir izzet ve şeref olduğunu vurgulayan Özhan, beldede yaptıkları projeleri hakkında kısaca şunları söyledi: “Belediyeyi devralmadan önce beldemiz bir nevi köy statüsüne getirilmişti. Bizler projelerimizi hazırlarken Kayapınar’ı bir belde olarak değil ilçe bazında düşünerek projelerimizi hazırlamaya çalıştık. Ayrım etmeden evlenen tüm gençlere gücümüzün yettiğince çeyiz yardımı yaptık. Her vefat eden kişinin ailesine bir öğün yemek yardımında bulunduk.”

“VATANDAŞLAR 8 SENEDİR GÜNDÜZ VAKİTLERDE SU YÜZÜ GÖRMÜYORDU”

Beldede en büyük sorunlarından bir tanesinin pazar alanının olmaması olduğuna işaret eden Özhan, “Aynı zamanda halkımızın dolaşıp, dinlenebileceği bir çay bahçemiz yoktur. Beldenin orta yerinde yaklaşık 2 bin metrekare olan bir arsayı aldık. Projemizi çizdik. Önümüzdeki günlerde inşallah bunu yapacağız. Beldede yaptığımız taziye evimiz bitti. Kur’an kursumuz ise sıva aşamasındadır. Tüm beldeye su verecek şekilde su pompalarını değiştirdik. Ücra köşelerdeki evlere de artık su gitmektedir. Vatandaşlar 8 senedir gündüz vakitlerde su yüzü görmüyordu. Aynı şekilde bin 500 metre kanalizasyon borusunu döşedik ve faaliyete geçirdik. Bununla beraber 300 metre tatlı su borusunu yenileyerek projelerimize devam ediyoruz.” diye konuştu.

“İŞÇİYİ İŞİNDEN ÇIKARMAK SİYASİ ANLAYIŞIMIZA YAKIŞMIYOR”

Aleyhinde çalışmalarına rağmen belediyedeki personeli işten çıkarmadığına dikkat çeken Özhan, “Beldemizin içindeki bazı ara sokaklarda parke taşı yoktu, tüm parke işlemlerini yaptık. İstihdamı artırabilmek için çok çalıştık. Beldede kurduğumuz tekstil atölyesinde şu anda 65 kişi istihdam edilmektedir. Seçildiğim zaman belediyede 14 personel vardı. 14 personelden 11’i benim aleyhimde çalışıyordu. Ama onları işten çıkarmadım. Çünkü bu bizim siyasi anlayışımıza yakışmıyor. 11 personeli işten çıkarmadım, tam aksine 65 kişinin daha ekmeğine sebep olduk. Hedefimiz sayıyı 150’ye çıkarmaktır.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYENİN BORÇLARINI ÖDÜYORUZ”

Belediyeyi devralırken adeta bir enkaz devraldıklarını vurgulayan Başkan Özhan son olarak şunları kaydetti: “Daha önce bize enkaz olarak bırakılan belediyenin borçlarını da yavaş yavaş ödüyoruz. Hakikaten enkaz aldık, belediye almadık. Beldenin dışında 8 bin metrekarelik arsamız var. O arsanın üzerinde güzel bir millet bahçesi ve ortasında da çok amaçlı bir salon yapmayı planlıyoruz. Ayrıca 2 bin metrekarelik bir arsa aldık. Buranın da bin metrekaresini pazar alanı, gerisini de aile çay bahçesine dönüştürmek istiyoruz. Beldemiz gelişiyor. Gelişen yerlerin yeni yollara, altyapıya ihtiyacı var. Şu anda tespit ettiğimiz 7 caddenin projesini hazırladık, bakanlığa sunduk. İstihdamı artırmak adına 2 tane projemiz var. Bunlarla ilgili iş adamlarıyla görüşmeler yapıyoruz.”

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından son buldu. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *