image

100 binden fazla kitaba sahip, “Şehit Şenay Aybüke Yalçın” ismini alan yeni il Halk Kütüphanesi kapılarını vatandaşlara açtı. Resmi açılışı ileri bir tarihe alınan kütüphane Batmanlılara hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren kütüphane yetkilileri, “8 bin 300 metrekare kapalı alanı olan ve aynı anda bin 200 kişinin ders çalışıp kitap okuyacağı gibi binlerce kaynaktan yararlanabilecek son model teolojilerle donatılmış kütüphanemiz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 10'uncu modern kütüphanesi olma özelliğini taşıyor. Sizin de gördüğünüz gibi kütüphanemiz çok geniş okuma salonlarına sahip. Birinci katı çocuklara ait… Sadece okuma salonları değil, oyun ve eğlence yerleri de var. Çocuklarımız burada güzel vakit geçirebilecekler.” Açıklamasında bulundular.

İkinci katın büyükler için ayarlandığını belirten kütüphane yetkilileri, “ Bu katımızda da büyük bir kitaplığımız ve okuma salonumuz var. Vatandaşlar burada rahat bir şekilde kitap okuyabilir, öğrencilerimiz çalışabilir. Son derece güzel bir ortam var. Batman halkını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *