image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kamu kurumlarına yönelik ziyaret programı kapsamında Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyaretlerinde HÜDA PAR İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün karşıladı.

Ziyarette İl Müdürü Mehmet Gün, HÜDA PAR heyetine ilin tarım ve hayvancılığına ilişkin bilgiler paylaştı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gün, İl Başkanı Davut Şahin ve heyetine teşekkür etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Davut Şahin, “Kurum yetkilileri ziyaretlerimiz çerçevesinde bugün İl Tarım Müdürlüğünü ziyaret ettik. Malumunuz bölgemiz bir tarım ve hayvancılık bölgesi. Topraklarımız ciddi tarım politikalarıyla eğer değerlendirilse bölge insanı bu anlamda iyi bir kazanca sahip olur. Tarım İl Müdürümüz elhamdülillah girişken bir müdür. Bölge insanını bölge coğrafyasını iyi bilen, yıllardır kurumun değişik kademe ve illerinde görev yaptığından tarıma vakıf bir bölge insanıdır. Dolayısıyla hükümetinde bu gibi müdürlerimizin ellerini güçlendirmesi gerekir.” dedi.

“HALKIMIZ ARTIK KÖYLERİNE, TOPRAKLARINA GERİ DÖNÜYOR”

Güvenlik sorunları nedeniyle yıllarca bölge insanının kendi topraklarını işletemez durumda olduğunu vurgulayan Şahin, “Bölge insanı yıllardır kendi topraklarını doğru dürüst işletemez durumdaydı. Bunun başlıca nedenlerinden bir tanesi güvenlik sorunlarıydı. Bu durumdan dolayı hayvancılık neredeyse bitme noktasına gelmişti ancak bugün bu anlamda ciddi bir sükûnet sağlanmış durumda. Halkımız artık köylerine topraklarına geri dönüyor. Müdürümüzün de eli güçlendirilerek sunduğu projelerin onaylanması gerekir. Çünkü insanlarımızın artık kendi aşını, işini, kapısında, coğrafyasında, memleketinde, tarlasında, bağında kazanması gerekir.” diye konuştu.

“TOPRAKLARIMIZ BİRÇOK ÜRÜNÜ YETİŞTİRMEYE MÜSAİT TOPRAKLARDIR”

Bölge için farklı tarım politikalarının geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin son olarak şunları kaydetti: “Buğday ve arpadan sonra mısıra dönüş yapılması iyi bir farklılık oluşturdu ve bölge ekonomisine katkı sağladı. Son yıllarda fıstık ekiminin yoğunlaşması daha da iyi bir duruma geldi. Bölge coğrafyamız ve topraklarımız birçok ürünü yetiştirmeye müsait topraklardır. İyi bir araştırma ve analiz neticesinde müdürlerimizin de desteğiyle bölge insanımız ekonomik ve huzur anlamında daha ileri bir düzeye çıkacaktır. Hükümetten beklentimiz bölgemiz için farklı tarım politikalar üreterek bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılığına son vermesidir.”

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *