image

Polonya’da düzenlenen Uluslararası Pytlasinski Grekoromen Güreş Turnuvası’na Güreş Milli Takımı ile katılan Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu(BESYO) öğrencisi Abdurrahman Altan Grekoromen stil 63 kg’da büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu. 

Altan’ın hem üniversitenin hem Batman’ın hem de Türkiye’nin gururu olduğunu belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Altan’ı tebrik etti. 

Bu yıl BESYO’da açılan 200 kontenjana 14 bin başvuru yapıldığını anımsatan Rektör Durmuş, “Polonya’da elde ettiği şampiyonluk ile İstiklal Marşı’mızı bütün dünyaya okutan Abdurrahman kardeşimi tebrik ediyorum. Öğrencimiz bizi uluslararası alanda gururlandırdı. Bu kardeşimiz aynı zamanda bizlere, imkan verildiğinde nelerin başarılabileceğini de göstermiştir. Batman Üniversitesi olarak bu imkanı gençlerimize her fırsatta sunmaya devam edeceğiz. Her yılki kontenjanlarıma yüzde 10 oranında milli sporcumuza kontenjan açıyoruz. Bugünkü madalya da bunun meyvesi oldu.” Dedi. 

Öğrencisi Altan’ı tebrik eden Batman BESYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nuri Muhammet Çelik ise, şöyle dedi, “Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra okulumuz bünyesindeki milli sporcu olan öğrencilerimizin bu başarıları bizi gururlandırmaktadır. Batman BESYO olarak sportif anlamda başarı getirecek birçok sporcumuz olması bizi sevindirmektedir. Altın madalya ile şampiyonadan dönen Batman Üniversitesi BESYO öğrencimiz Abdurrahman Altan’ı tebrik ediyorum.”

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *