image

Kültür Turizm İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan PAMUKÇU, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, sağlık personelleri ve okul müdürleri katıldı. Toplantı Mahmut KURTARAN'IN açış konuşmasıyla başladı.

KURTARAN: "Değerli Arkadaşlar, içinden geçtiğimiz bu dönemde en önemli gündem maddemiz öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı. İlk günden beri okullarımızı bu minvalde eğitim öğretime hazır hale getirdik. Sizlerin ve öğretmenlerimizin yardımlarıyla okullarımızı sağlık ve hijyen açısından gereken tüm önlemleri alarak açtık. Bu konuda özellikle tüm arkadaşlarıma fedakârca yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.  Bütün arkadaşlarımızın el ele vererek büyük bir gayret ve çaba ortaya koymasıyla birlikte okullarımız sağlık açısından son derece güvenli yerler haline geldi. Biz kamuoyuna hep şunu söyledik, çocuklarımız için en güvenli yer okuldur. Yaptığımız çalışmalarla ve aldığımız tedbirlerle okullarımızın sokaklardan ve apartman aralarından daha güvenli alanlar olduğunu gösterdik.” İfadelerini kullandı.

Kurtaran sözlerinin devamında, “Değerli Arkadaşlar, şunu da unutmayalım ki bizlerin sorumluluğu her zaman iki kat daha fazladır. Çünkü bizler hem kendimize karşı hem de çocuklarımıza karşı sorumluluk taşıyoruz. İşte bu bilinçle ve sorumlukla hareket edip salgınla en güzel şekilde mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Dikkat etmemiz gereken en önemli konu tedbiri elden bırakmamak. Tüm eğitim öğretim sezonu boyunca aldığımız tedbirlere harfiyen uymamız gerekiyor. Son olarak özelikle Batman'da salgın sürecini kontrol altına almamızda büyük emeği geçen Sayın Valimize, Kahraman Sağlık Çalışanlarımıza ve Sağlık Müdürümüze bugüne kadar yaptıkları fedakârca çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi. 

KURTARAN'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Sağlık İl Müdürü PAMUKÇU: "Değerli Arkadaşlar, Ocak ayında Çin'de çıkan virüs şu an bütün dünyada kendisini hissettirecek bir pandemi haline geldi. Bir hastalığa pandemi demek için tüm dünyada görülmesi gerekiyor. En son 1910'larda başlayan İspanyol Gribi pandemi olarak adlandırılmıştı. O dönemin iletişim şartlarının zorluğu ve insanların hareketlerinin kısıtlı olduğunu göz önüne alındığında bile 50-60 milyon insan pandemiden dolayı hayatını kaybetti. İçinde yaşadığımız dönem hem iletişim imkanları hem de insan hareketliliğin yüksek olduğu bir dönem olduğu için hastalığın bulaşma ihtimali de ne yazık ki yüksek oluyor. Bu dönemde sağlık camiamız gibi diğer kurumlar da baya emek sarf etti. Diğer kurumlarımızın da çok büyük desteklerini hissettik. Hem okul yöneticilerimizin hem de öğretmenlerimizin pandemi sürecinde vatandaşların bilinçlendirilmesi konusunda ve filyasyon çalışmalarında çok büyük desteklerini gördük. İl Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında tüm okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize şükranlarımı arz ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Toplantı, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Murat EKİNCİ'nin okul müdürlerine yönelik "Eğitim ve Öğretimde Covid-19 Pozitif Vaka Yaklaşımı Senaryolar Alınacak Tedbirler"e yönelik sunumuyla devam etti.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *