image

Batman’da araç sürücülerinin büyük çoğunluğu kış mevsiminde zor duruma düşmemek için kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber araçları için özellikle kış lastikleri ve antifriz hazırlıklarına başladılar.

Sürücülerin kışın yolda kalmamaları için antifriz seviye ve dereceleri, lastik diş derinlikleri, motor, aks ve ön takımlar başta olmak üzere detaylı olarak araç bakımının yapılmasının önemli olduğunu belirten oto tamir ve bakım ustaları, araç sahiplerinin, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları noktasında uyarılarda bulundu.

ANTİFRİZ VE GENEL BAKIM ÇOK ÖNEMLİ”

Kış öncesi araçlarda yapılacak bakımın önemine değinen Oto yağcısı Yavuz Güney, “Önümüz kış olduğundan araç sahibinin mutlaka araçlarını kışa hazırlamalar gerekmektedir. Kış öncesi arabalarda antifriz, filtre ve cam sularını kontrol ediyoruz. Kış aylarında hem arabada buzlanma olmaması hem de motor sağlığı içi antifriz ve bakım çok önemli olan şeylerdir. Sürücüler kış ayı gelmeden bu bakımları yapmaları gerekir ki ilerde araçların da bir sıkıntı ve arıza yaşamasınlar. Şayet bakım ve kontrollerini yapmazlarsa birçok sorun ile karşılaşabilirler. Örneğin motor arızası ve buzlanma. Ayrıca her kış öncesi araçta yapılan bakım, motor ömrünü uzatıp arızaları en aza indiriyor.” dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *