image

Pandemi salgını olmasına rağmen vatandaşlar yeni kimlik çıkarmak, ehliyetlerini yenilemek için yoğun bir şekilde Nüfus müdürlüğüne başvuruyor.  Giden vatandaşlardan bazıları işlemlerini zamanında yapamadıklarını, sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Yeni kimlik için PTT’ye harcını yatırıp nüfus dairesine gittiğini belirten İkram Şahin adlı vatandaş, “ Günler önceden sıramı aldım. Günüm gelince PTT’ye yatırdığım paranın belgesiyle nüfus müdürlüğüne gittim. Uzun bir müddet sıramın gelmesini bekledim. Sıram gelince işlemi yapacak memur PTT’ye yatırdığım paranın sisteme düşmediğini söyledi. Belgeyi ona gösterdim kabul etmedi. Git, daha sonra gel dedi.” İfadelerini kullandı.

Sadece kendisinin değil orada bulunan birçok vatandaşın mağduriyet yaşadığını iddia eden Şahin, “ Bu Pandemi ortamında zaten saatlerce bekliyoruz. Sonra işlemlerimizi yapamadan başka zaman gelmemizi istiyorlar. Bizi mağdur ediyorlar. Yetkililerin mağduriyeti gidermeleri lazım” dedi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ: SİSTEMDEN KAYNAKLANAN SORUNLAR OLABİLİYOR

Konuyla ilgili görüştüğümüz Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise şu bilgilendirmede bulundular: “ Biz sırası gelen vatandaşı bekletmeden alıyoruz. Ancak bazen PTT’ye yatırılan harç parası sisteme erken düşmüyor. Veya sistem kesiliyor. Elimizde olmayan nedenlerden ötürü bazı sıkıntılar yaşanıyor.”

M. EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *