image

Batman’daki marketler zincirlerinden birinin sahibi olan Sertkaya bu başarısının öyküsünü gazetemize anlattı. Atadan, babadan herhangi bir miras sahibi olmadıklarını belirten Sertkaya, çaba, sabır ve azimlerinin sayesinde tablacılıktan bu duruma geldiklerini ifade etti.

1970’lerde babalarının küçük bir bakkaliye dükkânı olduğunu, kendisinin de bu arada aile bütçesine katkı için seyyar satıcılık yaptığını belirten Sertkaya, “ Market işi baba mesleği. Babamız 1970’lerde küçük bir bakkaliye sahibiydi. Daha önce de seyyar satıcıydı. Biz 85’lerde işi biraz daha büyüttük. Küçük bir marketimiz oldu. 95’lere kadar böyle devam ettik. Sonra süper market açtık. İşimizi iyice büyüttük. Tablacılıktan süper market sahibi olma böyle oldu. Sabah Marketin serüveni bu… Allah’ın yardımı, azim ve çaba, sabır ile oldu.” İfadelerini kullandı.

Babasının Adana’da hamallık bile yaptığını belirten Sertkaya, “ Hatırlıyorum, babam hamallık yapıyordu. Sonra küçük bir bakkaliye açtı. Biz de ona yardım ediyorduk. Mesela bayramlarda tezgâh açıyorduk. Şeker tezgâhı… Sabah namazıyla birlikte tezgâhımızın başına gidiyorduk. Çok zor günlerdi. Ama işimizi seviyorduk. Biz bu mesleğin işçiliğini yaparak bu günlere geldik.” Diye konuştu.

İşi büyütünce istihdama da yöneldiklerini, Batman halkına yönelik iş sahasına katkıda bulunduklarını vurgulayan Sertkaya, “ İlk önce eleman sayımız 5-6 kişiydi. Sonra Gülistan Caddesinin oralara gelince sayımız 10-15’e çıktı. Büyüdükçe istihdam kabiliyetimiz arttı. Şu anda yanımızda aşağı yukarı 80 civarında çalışan var. Bu sektörde büyüdük. Biz işimizi seviyoruz. Daha doğrusu işimize aşığız. Mesleğimizi seviyoruz.” Dedi.

Batman halkına faydalı olmaya çalıştıklarını belirten Sertkaya, “ İlkemiz şudur: İnsanların en hayırlı olanı, insanlara faydalı olandır. Peygamberimizin buyruğu bu… Biz de bu saatten sonra insanlara nasıl faydalı oluruz derdindeyiz. İstihdama nasıl katkımız olur, ürünleri uygun fiyata nasıl satabiliriz, düşüncemiz bu.” Dedi.

ÜRÜNÜ ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE SUNMAK İSTİYORUZ

Projelerinden de bahseden Sertkaya, “ Aracı olunca fiyatlar artıyor. Bizim ileriki zaman için hedefimiz aracıları ortadan kaldırıp doğrudan ürünü üreticiden tüketiciye ulaştırmaktır. Böyle olunca kaliteli ürünü uygun fiyata verme imkânımız daha da artacak.” Dedi.

Yerel marketlere destek çağrısında da bulunan Sertkaya, yerel marketlerin Batman’ın kalkınmasına, istihdamına ciddi katkı sağladığını vurguladı. AHMET KÖLGE

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *