image

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’nın 3’üncüsü Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleşti. 44. Bölge Eczacı Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, Türk Eczacıları Birliği Üyesi Ecz. Mehmet Emin, Beyaz Eczacı Odası Başkanı Adnan Bayhan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK, Oda Başkan ve temsilcileri katıldı. 

Batman Kent Konseyi’nin gündeminde yer alan konular görüşüldükten sonra soru cevap şeklinde devam eden toplantıda; Batman Petrol Spor, Batman’ın kanayan ve kangrenleşmiş yarası haline gelen İluh Deresi, kent merkezinde 600 kilometre uzunluğundaki içme suyu şebekesindeki asbestli boruların değiştirilmesi, Organize Sanayi Bölgesi’nden Batman kent merkezine kadar olan karayollarına ait ulaşım yolunun iyileştirilmesi, koronavirüs nedeniyle okullardaki hijyen durumu konularında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Batman Kent Konseyi’nin aldığı kararların ardından Batman Valiliği ve Batman Belediyesi olarak Kent Konseyine her türlü desteğin verileceğini hatırlatan Vali, Batman’ın gündemini meşgul eden sorunların en az 20 yıllık olduğunu, bu sorunların 6 aylık süreç içerisinde çözüme kavuşturulamayacağını, her yıl küçük dahi olsa bir çalışmanın yapılması halinde sorunların büyümeyeceğini, sorunların çözümü için Valilik ve Belediye olarak çalışmaların aralıksız sürdürüldüğüne dikkat çekti. 

İluh Deresi ile ilgili yaklaşık 800 Milyon TL’ye mal olacak çalışmanın 50-60 milyon TL ile çözüme kavuşturulması için projenin devam ettiğini hatırlatan Valimiz, İluh Deresi’nin ıslahının yapıldığını hatırlatarak, çözümün kentsel dönüşümle mümkün olduğunu ifade etti. M. EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *