image

Belediye Muhtarlık işleri Müdürlüğü tarafından Sağlık Mahallesi’nde düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Belediye birim müdürleri, kamu ve özel kurum/işletme temsilcileri, mahalle muhtarı ve mahalleli katıldı.

 

Mahalle sakinlerinin anaokulu, ilk ve ortaokul, cami, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı,  park ve yeşil alan, internet altyapı, metruk ev yıkım taleplerini, madde bağımlılığı ile ilgili sorunlarını yerinde dinleyen Vali Hulusi Şahin, Sağlık Mahallesi’nin sorunlarının giderilmesi konusunda ilgili birim müdürlerinin gerekli çalışma ve hazırlıklarını yapması için talimat verdi.

 

Mahallede yıllardır süre gelen sorunların çözümüne yönelik girişimlerin bulunmadığını aktaran Vali Şahin: “Yıllar önce hazırlanan imar planında mahallelinin talep ettiği okul, cami, park ve sosyal donatı alanlarına hiç yer verilmediği için bugün bu talepleri karşılamak için uygun arsa bulamıyoruz. Oysa yeni imara açtığımız Korik ve Tilmerç mahallelerinin imar planında 67 adet okul alanı, 12 adet sağlık tesis alanı, 27 adet cami alanı, 19 adet sosyal ve kültürel tesis alanı, 250 adet park ve çocuk bahçesi alanı ve daha birçok amaç için mahallelinin kullanımına uygun alanlar oluşturduk” dedi. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *