image

 HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, istihdama ve üretime dayalı çalışan firmaları ziyaret programı kapsamında Gercüş'e bağlı Kayapınar beldesinde Batman’ın ilk taş ocağı olma özelliğine sahip firmayı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Beldede faaliyet sürdüren taş ocağı firmasını ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı Şahin’e, Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı Samir Özhan da eşlik etti.

Ziyarette Şahin ve beraberindeki heyeti, firma yetkililerinden Mehmet Emin Memiş karşıladı. Beldede yürüttükleri çalışmalar hakkında Davut Şahin’e bilgiler aktaran Memiş, taş ocağında 60 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı Özhan ve firma yetkililerinden Mehmet Emin Memiş ile beraber tesisi gezen Şahin, işsizliğin azaltılması için özellikle bölgedeki girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 “BÖLGE İNSANINA HİZMET SUNULUYOR”

Taş ocağı firmasının hem bölge ekonomisine katkı hem de istihdam sağladığını belirten Şahin, “Üretime ve istihdama dayalı firmaları ziyaret programı kapsamında bugün Kayapınar beldemizdeyiz. Beldemizde kurulan taş ocağında şekillendirilen taşlar insanımızın hizmetine sunuluyor. Firma yetkilileri burada ciddi bir yatırım yapmıştır. Firmamız gerek estetik gerekse de sıhhat anlamında yalıtım görevini gören bu taşları biçimlendirerek ülke insanının hizmetine sunuyor. Firmamız hem bölge ekonomisine katkı anlamında hem de istihdam bakımından önemli bir katkı sağlıyor.” dedi.

“SONUÇ ELDE EDİLİRSE İSTİHDAM ARTAR, EKONOMİK KAZANIMLAR OLUR”

Firmanın yol sorununun olduğunu, valiliğin bu konuda destek sağlaması gerektiğini söyleyen Şahin, “Taş ocağının yolları çok kötü durumda. İnsanların daha rahat bir şekilde buraya gidip gelmesi için bu yolların bir an önce asfaltlanması lazım. Firmanın taşlardan arta kalanları alçıya dönüştürme gibi bir projesi de var. Bunun için de laboratuvar ve fizibilite çalışmaları var. Henüz bir sonuç alınmamış, ilerde bu da elde edilirse hem istihdam durumu artar hem de ekonomik anlamda daha ciddi kazanımlar olur.” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLERE KOLAYLIK SAĞLANMALI”

Girişimcilerin desteklenip istihdamın artırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu gibi girişimleri desteklememiz lazım. Devletin bölge girişimcilerine, iş adamlarına ortam, destek sağlaması lazım ki, özellikle vurguladığımız insanımız artık kapısının önünde iş sahibi olsun. Ekmeğini, rızkını kendi memleketinde kazanma imkânına kavuşsun. Bu gereklidir. Bölge insanı yıllardır bu konuda negatif bir durum yaşadı. Maalesef mahrumiyet yaşadı. Artık bu imkânsızlıklara bir son verelim. Dolayısıyla bu gibi girişimcilerin ne gibi bir ihtiyacı varsa devletin bunlara kolaylık sağlaması, destek sağlaması lazım.”

“NEREDE BİR YATIRIM, İSTİHDAM TESİSİ VARSA TAŞ, TOZ, YAĞMUR, ÇAMUR DEMEDEN ORALARDA OLACAĞIZ”

İstihdam sağlayan yatırımcıların arkasında olduklarını kaydeden Şahin, “HÜDA PAR olarak bizler bu girişimcileri makbul karşılıyoruz, değerli buluyoruz. Allah’tan kendilerine başarılar diliyoruz. Kim elinden ne gelirse, hangi imkanla bölge insanına destek sağlarsa HÜDA PAR olarak yanlarındayız. Bizler de elimizden gelen katkıyı kendilerine sunacağız. Bu tesise Belde Belediye Başkanı Samir Özhan gerek ortamı hazırlamada gerek yol yapımında gerekse de arsa sahipleriyle aralarını bulma konusunda firmaya çok yardımcı olmuş. Bu anlamda da Başkan Özhan’a teşekkür ediyoruz. Firma yetkilileri de başkanımızdan gayet memnun. HÜDA PAR olarak nerede bir yatırım, istihdam tesisi varsa taş, toz, yağmur, çamur demeden oralarda olacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *