image

HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkanı  M. Ali ŞİMŞEK, ilçenin sorun ve sıkıntılarıyla ilgili  önemli açıklamalarda bulundu. Beşiri’nin birçok sıkıntıları olduğunu, bu sorun ve sıkıntıların takipçisi olacaklarını belirten Şimşek, konuyla ilgili İlçe Kaymakamı Mahmut Şener ile görüştüklerini söyledi.

SU SORUNU CİDDİ BOYUTLARDA

Beşiri’nin su sorununun ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Şimşek, ilçenin suyunu karşılayan deponun yanlış yere kurulmasından şikâyetçi oldu.

Beşiri’nin su sorununu gündeme getiren Şimşek, “ Beşiri’nin sorunlarıyla ilgili arkadaşlarımızla sürekli istişare halindeyiz. İlçemizin en önemli sorunlarından biri su sorunu... Özellikle yaz aylarında su yetmiyor. Su sorunu had safhada… Araştırmalarımıza göre bunun en önemli nedeni yanlış su naklinin olması. Yukarıdaki mahallelere su gelmiyor, aşağıdakilerine geliyor. Dolayısıyla yanlış yere kurulan havuzdan, depodan dolayı insanlar bu şekilde mağduriyet yaşıyorlar.” İfadelerini kullandı.

BELEDİYE BU SORUNU HALLETMELİ

Belediye’nin bu yanlışı düzeltmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, “ Belediye bu konuda çalışma başlatmalı. Halkın su sıkıntısına son verilmeli. Ayrıca su israfı da engellenmeli. Duyduğumuza göre bazı evlerde bahçeler sulanıyormuş. Tabi sayaç olmadan... Bu durum diğer evlerin susuz kalmasına yol açıyormuş. Belediye bir düzenleme yapmalı. Bahçe sulanması sıkıntıya yol açmadan halledilmeli. Bu sorunun, yani su sorununun çözümü konusunda herkes üzerine düşeni yapmalı.” Diye konuştu.

KİRA DAĞINDAKİ SU GETİRİLİRSE SORUN KALMAZ

Kira Dağında su kaynakları bulunduğunu tespit ettiklerini söyleyen Şimşek, “ Belediye Kira dağındaki sudan faydalanmak için çalışma başlatırsa zaten su depolarında da gerek kalmaz. Kira Dağı yüksek olduğu için oradan gelecek su her yere ulaşabilecek.” Açıklamasında bulundu. AHMET KÖLGE

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *