image

Diyarbakır'da Covid-19 tedavisini gördüğü hastanede vefat eden Yalçın, Yeniköy Asri Mezarlığı'nda çok sayıda alimin katılımıyla defnedildi.

Kendisini yakından tanıyan öğrencisi, Batmanlı tanınan alim ve İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, kendisi gibi babasının da Muhammed Şerif Yalçin'ın ilminden istifade ettiğini belirterek, "Seydanın doğduğu köy bize yakındı. Babam hem alim hem de kendisinden büyük olmasına rağmen gider ondan ders alırdı. Birçok köyde imamlık ve medrese eğitimleri verdikten sonra Hüseyni köyüne geldi. Ben şahsen de onun yanında 7 yıl ders aldım. Daima bize, 'Takvası olmayan, namazlarını cemaatle kılmayan ve tesbihatını aksatanın benim yanımda yeri yoktur.' derdi. Yani Seyda, tüm ömrünü ilim ve amelle geçirdi." ifadelerini kullandı.

"HAYATI BOYUNCA DÜNYALIĞA TENEZZÜL ETMEDİ"

Kılıçaslan, "Bazı kimseler vardır ki, imamlık yaptığı süre içerisinde mal mülk sahibi olurlar. Fakat Seyda bu zamana kadar ev veya bir karış toprak sahibi olmadı. Yani tüm ömrünü elinden geldiği kadar ilme adamıştı. Fikri ehli sünnet ve cemaat, akidesi ise Üstad Bediüzzaman'ın akidesiydi." ifadesini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *