image

Pandemi’nin diğer illerde olduğu gibi Batman’da da ekonomiye olumsuz yansıması olduğunu söyleyen Eviz, “ Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da binlerce çalışana kısa çalışma ödeneği adı altında destek verildi. Maaş desteği verildi. Burada amaç işverenin çalışanını kaybetmemesi, çıkışının verilmemesi… Burada hem işveren rahatladı, hem çalışan rahatladı.” İfadelerini kullandı.

BATMAN EKONOMİSİ ÇOK KÖTÜ BİR DURUM YAŞAMADI

Batmanlı işadamlarının Pandemi sürecinde de medikal ürünlerini üretmesinden ötürü ilimizde büyük ekonomik sarsılma yaşanmadığını vurgulayan Eviz, “ Çok şükür bu süreçte de işadamlarımız boş durmadılar. Medikal ürünlerini, maske, tulum ve diğer ürünleri çok yoğun bir şekilde ürettiler. Bu durumu fırsata çevirdi üreticilerimiz. Birçok esnafımız milyonlarca maske ve tulum üreterek ekonomik olarak rahatladı. Marketlerimiz çok iyi çalıştı. Evlere yoğun servis yaptılar. Kısacası Batman olarak ekonomik anlamda çok kötü bir durum yaşamadık.” Dedi.

İŞTEN ÇIKARMALARIN YASAKLANMASI MAĞDURİYETİ AZALTTI

Pandemi sebebiyle işçi çıkarmaların yasaklandığını söyleyen Eviz, “ İşsizlik konusunda da salgın süreci Batman’ı aşırı etkilemedi. İşçi çıkarmak yasaklandığı için işsizlik ayrıca artış göstermedi. Daha önce işsiz olanlar veya Pandemi sürecinde işsiz kalanlar ise dediğim gibi devletten kısa çalışma ödeneği ya da nakit para desteği aldı. İnsanlar mağdur olmadı yani. Ücretsiz izne ayrılanlar da devletten parasal yardım aldı. Çok mağdur olmadı.” İfadelerini kullandı.

PANDEMİ SÜRECİNDE EĞİTİMLE ALAKALI KUURM VE MESLEKLER OLUMSUZ ETKİLENDİ

Batman’da çalışanlara ve mağdur vatandaşa 146 milyon liraya yakın parasal destek sağlandığı ifade eden Eviz, “ Bu yardım ve desteklerden ve ifade ettiğim diğer durumlardan ötürü gözle görülür bir işsizlik artışı oldu diyemem. Lokantalar, restoranlar, Pandemi sürecinde çalışamayan diğer iş yerleri ve çalışanları zaten destek aldılar. Diğerleri ise zaten fiilen çalıştı. Bugün inşaat sektörü çok yoğun çalışıyor. Bu süreçte eğitimle alakalı olan kurumlar olumsuz yönde etkilendi. Kantinciler, diğerleri. Ama örneğin inşaat sektörü çok canlı... Tekstil sektörü, gıda sektörü canlandı.” Dedi. AHMET KÖLGE

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *