image

Siyer Vakfı projesi olan Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi, Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile Anadolu’da 5 ilde gerçekleştirilen sinema eğitimleri kapsamında Batman’da sinema eğitimi düzenledi. Bir hafta süren akademiye katılan katılımcılara senaryo yazarlığı, yönetmenlik, görüntü yönetmenliği, kurgu montaj teknikleri, oyuncu eğitimi gibi uygulama atölyeleri gerçekleştirildi.  

Batman’da çok güzel bir ortamın kendilerini karşıladığını söyleyen Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi Sanat Danışmanı Abdülhamit Güler, Bursa, Konya, Trabzon ve Kastamonu’yu tamamladıktan sonra Batman’a geldiklerini söyledi. 

Hasan Bin Sabit Sinema Akademisinin 1 haftalık yoğunlaştırılmış programı içerisinde senaryo yazarlığı, yönetmenlik, görüntü yönetmenliği, kurgu montaj teknikleri, oyuncu eğitimi gibi uygulama atölyeleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Güler; “Eğitim alan arkadaşlar hazırladıkları bir senaryo ile son iki gün yoğunlaştırılmış bir şekilde çekim yapacaklar. Teorinin yanında pratiğin önemine binaen bolca uygulamalar yaptırtık. Her gün 7 saat boyunca ders yapıyoruz. Ekim ayında İstanbul’da bir galamız olacak. Beş şehirde çekilen filimler orada yayınlanacak. Bazı arkadaşlarımızı orada ağırlayacağız. Ayrıca katılım sağlayan öğrencilerimizden beşer kişiyi önümüzdeki yaz daha uzun süreli, daha profesyonel geniş kapsamlı bir eğitim için İstanbul’da misafir edeceğiz.  Siyer Vakfı Anadolu’yu çok önemsiyor. Biz sinemacılar da çok önemsiyoruz. Akademinin tüm hocalarının her biri alanında uzman, kendini ispat etmiş, kültürlü isimlerdir. Her birinin Anadolu insanıyla hemhâl olmak gibi bir derdi var. Son olarak bu atölye Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile yapılıyor. Desteklerinden dolayı Batman Valiliği ve Batman Belediyesine teşekkür ederiz.” Dedi. 

Hassan Bin Sabit Sinema Akademisinin düzenlediği sinema eğitimine katılım sağlayıp duygularını paylaşan öğretim görevlisi Nuh Aşan; “Çok değerli hocalarımızdan sinema üzerine eğitim alıyoruz. Ben senaryoya ilgi duyuyorum. Çekimden kurguya kadar hocalarımızdan çok güzel bilgiler aldık. Buradaki arkadaşlar sinemaya gönül vermiş olan insanlar. Beyaz perdenin büyüsüne inan insanlar. Sinema alanında ön bir hazırlık eğitimini veriyorlar. Ortam güzel, ilgi alaka çok iyi, memnunuz. Sonraki eğitim çakılmalarında daha başka arkadaşlarda faydalanırlar umarım.” Dedi. 

Sinemaya ilgi gösteren mühendis Cihan Çimen ise; “Sinema alanına merak duyduğum için böyle bir ekibin arasında yer aldım. Bu sebeple çok sevinçliyim. Bu anlamda siyer vakfına çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese, ta İstanbul’dan, uzak şehirlerden gelen tüm hocalarımızdan Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi. 

2018 yılından beri akademiyi takip ettiğini söyleyen Osman Bilgin ise; “Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi öğrencilerindenim. Sinemayı dünyaya farklı bir pencereden bakan farklı bir sanat dalı olarak görüyorum. Bugün Batman’da da sinema konuşuluyor. Batman’da da sinemaya farklı bir pencereden bakılıyor. Bu anlamda hassan bin sabit sinema akademisinin yöneticilerine ve akademinin nezdinde buraya uğrayan yönetmen ve yardımcı hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi. AHMET KÖLGE


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *