image

Güven tazeleyerek HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı'na seçilen Muhammet Şerif Durmaz, Batman Eczane Teknisyenleri Derneği ve Bin Kalp Bin Umut Platformu yöneticilerinin ziyaretlerinden dolayı memnun kaldığını belirterek kendilerine teşekkür etti.

Toplumsal meselelerin ve Batman’ın yerel sorunlarının ele alındığı ziyarette, özellikle pandemi süreci boyunca yaşanılan sıkıntılarla birlikte eczane teknisyenlerinin sorunları konuşuldu.

Eczane teknisyenlerinin yaşadığı sıkıntıların çözüme kavuşması gerektiğine vurgu yapan Durmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eczaneler birinci basamak sağlık kuruluşlarıdır. Eczane teknisyenleri de eczanelerde hizmet veren kişilerdir. İlimizde yaklaşık 500 eczane teknisyeni eczanelerde çalışmaktadır. Çalışma yerleri, kamu kurumları olmadığı için diğer sağlık çalışanlarına göre daha fazla sıkıntılar yaşıyorlar. Bu konuda eczane teknisyenlerinin eşit çalışma şartlarına sahip olmaları gerektiğini düşünüyoruz. İyileştirmeler mutlaka yapılmalıdır. Örneğin sağlık çalışanlarına verilen ek ödenekler gibi eczane teknisyenlerine de ek ödenekler yapılamaz mı? İnşallah bizler ilimiz merkezindeki eczane teknisyeni kardeşlerimizin yanında bulunacak ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için girişimlerde bulunacağız.” İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *