image

Gazetemize konuşan vatandaşlar ilimizde vaka sayısının azalmasını memnuniyetle karşıladı. Asıl sıkıntının sonbahar ve kış aylarında yaşanacağını belirten vatandaşlar kurallar ve sosyal mesafeye uyulursa bundan sonra da salgından korunmanın mümkün olacağını ifade ederek herkesi kurallara uymaya çağırdı.

Vaka sayısının azalmasından ötürü sevindiğini belirten Fatih Aslan adlı vatandaş, “ Kovid 19 salgını gerçekten çok büyük tehdit. Bir ara şehrimizi adeta esir almıştı. Her gün yüzlerce vaka yaşanıyordu. Ne yazık ki bazıları bu salgını ciddiye almadığı, kurallara ve sosyal mesafeye uymadığı, maske takmadığı için salgın bir türlü önlenemiyordu. Bu süreçte birçok sevdiğimiz insanı kaybettik. Özellikle yaşlılarımızın hayatı tehdit altındaydı. Vaka sayısının azalması, kurallara uyma kültürünün gelişmesi memnuniyet verici. İnşallah kışı da bu bilinçle, hafif atlatırız.” Diye konuştu.

Yusuf Aziz Çelik adlı esnaf da vaka sayısının azalmasının iyi olduğunu vurgulayarak, “ Biz esnafımız, bu salgından ötürü iş yapamaz haldeydik. Satışımızda yüzde seksen civarında bir düşüş oldu. Ama şimdi vakalar azalıyor. Batman halkında kurallara uyma bilinci oluştu. İşim gereği sık sık bölge ilerini ziyaret ediyorum.  Ticaret için. Civar illere göre şu an Batman kurallara daha çok uyuyor. Hemen hemen herkes maske takıyor. Maske takmayanlar artık utanır hale gelmiş.” Dedi.

Esnaf olarak da maske takma konusunda kendilerinde bir hassasiyet oluştuğunu belirten Çelik, “ Çoğumuz artık iş yerlerinde maske ve dezenfekte bulunduruyoruz. Gelen vatandaşlar maskesiz ise maske veriyoruz. İnşallah bundan sonra da kurallara daha çok uyulur, bu hassasiyet sürer ve kışı hafif atlatırız.” İfadelerini kullandı.

Batman halkında salgın konusunda bir bilinçlenme oluştuğunu ifade eden Ömer Faruk Yıldız ise şunları söyledi: “ Halkımızda bu konuda bir bilinçlenme oluştu. Sevindirici bir gelişme bu. Bu olumlu havanın devam etmesi için halkımızın sosyal mesafeye, kurallara daha çok uyması lazım. Özellikle maske takma konusu çok önemli. Daha önce kurallara uyulmadığı için Batman pik sayısını gördü. Vatandaş alış veriş yapınca, mağazalara gelince temizliğe dikkat etmiyordu. Ama artık halkta bilinç oluştu. Mağazalarda temizliğe dikkat ediyorlar. Dezenfekte görünce hemen gidip ellerini dezenfekte ediyorlar. Vaka sayılarının düşmesi vatandaşın temizliğe verdiği önemden ötürü oldu. Bundan sonra da bu hassasiyet devam etmeli.” AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *