image

Siyer Vakfı projesi olan Hasan Bin Sabit Sinema Akademisi, Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile Anadolu’da 5 ilde gerçekleştirilen sinema eğitimleri kapsamında Batman’da sinema eğitimi düzenliyor. Bir hafta sürecek olan akademiye katılan katılımcılara senaryo yazarlığı, yönetmenlik, görüntü yönetmenliği, kurgu montaj teknikleri, oyuncu eğitimi gibi uygulama atölyeleri gerçekleştiriliyor.  
Âlemlere Rahmet Kısa Filim Yarışması, Hasan Bin Sabit Sinema Akademisi gibi iki projenin Genel Koordinatörü Ve Vakıf Genel Sekreteri Cemil Nazlı gazetemize yaptığı açıklamada; “Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile Anadolu’da 5 ilde gerçekleştirilen sinema eğitimlerinin 5. durağı Batmandayız. Bir hafta sürecek eğitimde yaklaşık 100 tane başvuru içerisinde mülakatla seçilmiş 25 kişilik atölyede, yönetmenlik, görüntü yönetmenliği, kurgu montaj, senaryo yazarlığı vs. gibi toplamda 60 saate yakın seçilmiş öğrencilere sinema eğitimi verilecek. Yapılan bu eğitimlerin sonunda, son iki günde burada eğitim alan arkadaşlar bir kısa film çekecekler. Bu eğitimi verdiğimiz arkadaşlarımızla da irtibatımızı devam ettirip içlerinden 5 arkadaşımızı önümüzdeki yaz daha geniş, daha derinlikli bir programa dâhil edeceğiz. Biz hakikatin sinema ile ifade edileceğini düşünüyoruz.  İbretler, örnekler, kuran kıssaları, medeniyetimizin önemli isimlerinin hayatları üzerinden sinema bu anlamda hakikatinde yansıtılacağı çok önemli bir enstrüman olarak düşünüyoruz.” Dedi. 
İstanbul’da yapılan eğitimleri Anadolu’ya taşımak istediklerini söyleyen Nazlı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İstanbul’da yaptığımız bu eğitimleri Anadolu’ya taşıyarak, Anadolu’da bu alana eğilimi olan, merakı olan gençleri de sinema ile buluşturup, sanatın güzelliklerini, kültürel etkileşimini sağlamaya çalışıyoruz.” Dedi. 
Batman'da yüz başvurunun olduğunu kaydeden Nazlı; “Batman halkı ilgi gösterdi. 100 başvuru yapıldı. Elemeler ile bunu kırka düşürdük.  Kırk arkadaşımız ile de görüntülü mülakat üzerinden sayıyı 25’e düşürdük. Atölye olduğu için karşılıklı interaktif sınırlı sayıda bir atölye olması gerekiyor. Daha iyi istifade olacağını düşündüğümüz için bu sayıyı 25’te tuttuk. Batman valiliği ve Batman belediyesine katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.”  Dedi.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *