image

Atatürk Parkı’nda toplanan vatandaşlar basın açıklaması düzenledi. Hem paralarından hem de evlerinden olduklarını belirten vatandaşlar, yetkililere mağduriyetlerinin giderilmesi yönde çağrıda bulundular.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ise beraberindeki heyetle eylem yapan ailelerin yanına geldi. Burada evleri yıkılan ailelerle görüşüp sağduyu çağrısında bulunan Şahin, yetkililere seslenerek çözümün evlerin yıkımında olmadığını söyledi.

“ÇÖZÜM YIKIM DEĞİLDİR”

Ruhsatsız gerekçesiyle yıkılan binalarla ilgili üçüncü kez açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Şahin, “Halkımız adına gerek Valilik gerekse de Belediye yetkililerine sesleniyoruz. Çözüm yıkım değildir. Bu binalar belediye yetkililerinin gözü önünde yükseltilmiştir. Belediye birimleri bu insanlara ceza kesmişler ve sonra bu binaların yapımına göz yummuşlar. Ta ki tüm aşamalar bitirilip daire alıcıları dairelerine yerleşene kadar bu böyle devam etmiş. Bu aşamadan sonra inceleme başlatıp yıkım kararı alınmış.” dedi.

 “İKİNCİ BİR FİTNE KAPISI AÇILMASIN DİYORUZ”

Evleri yıkmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını vurgulayan Şahin, “Bu insanlar müteahhitlerden paralarını nasıl alacaklar? Tamamen fitne kapısı… Belediye yetkililerine sesleniyoruz; gidin bu binaların performans analizini yapın. Deprem yönetmeliğine uygunluğunu inceleyin. Varsa bir sıkıntı güçlendirmeye mi gidiyorsunuz, farklı bir metot mu uyguluyorsunuz uygulayın ama bu insanların evlerini başlarına yıkmayın. Yetkililerin, yöneticilerin işinin imar, ıslah olması lazım yıkım değil. Şimdi kalkıp bunca binayı yıkarsanız, bunca insanı mağdur ederseniz bu işin içinden nasıl çıkacağız. Dolayısıyla Batman bir nebze huzura kavuşmuşken ikinci bir fitne kapısı açılmasın diyoruz.”

“MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Daha sonra bina sakinleri adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Emin Altun, büyük bir mağduriyetle karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Tek isteklerinin çözüm yoluna gidilmesi olduğunu belirten Altun, “İnşaatlarda çalışan vatandaşlarımız 30 yıllık birikimleriyle birlikte yıkımla karşı karşıyadır. Bu mağduriyet 300 ailenin yanı sıra ortalama bin 200 çocukla birlikte bin 500 ailenin mağdur olmasından oluşmaktadır. Tek isteğimiz bu insanların mağdur olmaması için bir çözüm sağlanmasıdır. Binalarımıza gelip kontrol etsinler, depreme dayanıklılık testi yapsınlar. Binalarımız şayet depreme dayanıklı değilse yıkımı yapılsın ve hiç kimse karşı koymayacaktır. Ama eğer depreme dayanıklı yapılmışsa bir çözüm ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *