image

Valilik ile Bismil Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen toplantıda Anız yangınlarının önlenmesi amacıyla yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Bismil ilçesinde özelikle mısır hasadı sonrasında yakılan anızların, ilimize ve çevreye vermiş olduğu zararların önlenmesi adına, anız yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Bismil Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, anız yangınlarına karşı işbirliği içerisinde yürütülecek çalışma konuları ele alındı. 

Toplantıya; Vali Hulusi ŞAHİN, Bismil Kaymakamı Hamza TÜRKMEN, İl Müdürümüz Mehmet GÜN, Bismil Garnizon Komutanı, Bismil İlçe Emniyet Müdürü, ilçe kurum müdürleri, Batman çevre gönüllüleri derneği yöneticileri,  Batman merkeze bağlı köy muhtarları, Bismil ilçesi muhtarları ve çiftçiler katıldı. 

İl Müdürü Mehmet GÜN'ün; anız yangınlarının doğaya, insan sağlığına, yaban hayvanlarına ve toprağa verdiği zararlara ilişkin vermiş olduğu brifing sonrasında, Bismil Kaymakamı Hamza TÜRKMEN ve Vali Hulusi ŞAHİN konuya ilişkin değerlendirmelerini yapmak üzere konuşma yaptılar. 

Konuya ilişkin Batman Valisi Hulusi ŞAHİN;" Geçen yıl anız yangınlarını önlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıdan sonra, Bismil ovasının her sene olduğu gibi duman altında kalmadığını, anız yangınlarının yüzde 90-95 oranında azaldığını ve bu sayede Batman'ın önceki yıllara oranla anız dumanlarına maruz kalmadığını ifade ederek; "Bu hususta en büyük gayreti gösteren Bismilli çiftçilerimize ve bu kararlılığı hassasiyetle takip eden tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Sayenizde Batman huzurlu bir sonbahar geçirdi. Artık anız yangınları defterinin kapandığını düşünüyorum. Eminim ki bu yıl da ovamızda anız yangını dumanları görmeyeceğiz." Diye konuştu. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *