image

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından tüm sektörlerde olduğu gibi otomobil piyasası da ciddi anlamda olumsuz etkilendi. Sıfır otomobil üretiminde yaşanan sıkıntılar ikinci el araçlara olan talebi artırırken, fiyatlar da bir anda arttı.

Fiyatlardaki yükseliş devam etse de ikinci el araçlara rağbetin artmasıyla birlikte piyasada araç bulmak zorlaştı. Fiyat değişimine artık yetişemediklerini ifade eden galerici esnafı, piyasada araç bulmanın güçleştiğine dikkat çekti.

Piyasanın daha da yukarı çıkacağını tahmin ettiklerini belirten galericiler, fiyatlara rağmen otomobil bulamamaktan dert yandı.

Piyasada sıfır araç bulunamadığından dolayı ikinci el araca yoğun talebin olduğu, bu yüzden de ikinci el piyasasının yükseldiğini söyleyen galericiler, fiyatların haftalık, hatta günlük olarak bile değişkenlik gösterdiğini ve fiyat değişikliklerini takip etmekte zorlandıklarını dile getirdi.

Araç fiyatlarındaki artışın yüzde 100'ün de üzerine çıktığını belirten esnaf Mehmet Ali Balata, bu yükselişin devam etmesi durumunda vatandaşların araç alamayacağına dikkat çekti.

İkinci el oto galericiler sitesine gelen vatandaşların araçların fiyatlarını görünce araç alamadığını ve eli boş döndüğünü belirten Balata, araç fiyatlarının çok yüksek olmasının hem vatandaşı hem de esnafı mağdur ettiğine dikkat çekti. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *