image

Korona Virüs salgını birçok konuda olduğu gibi ulaşımda da büyük sıkıntılara neden oldu. Pandemi’den etkilenen kurumlardan biri de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da Mart ayının sonlarından bu yana özel yük taşımacılığının dışında TCDD Batman Şubesinde ulaşım durmuş durumda. Ayda 10-12 bin civarında yolcunun faydalandığı TCDD Batman Şubesinde yolcu taşımacılığı mart ayından bu yana yapılmıyor.

Bu durumun ulaşıma olumsuz yönde yansıdığını belirten TCDD Batman Gar Müdürlüğü yetkilileri sürecin ne kadar devam edeceğini bilemediklerini ifade ettiler. Yetkililer konuyla ilgili gazetemize önemli açıklamada bulunarak şu bilgileri verdiler: “Pandemi sürecinden önce günde iki sefer yapılıyordu. Ayrıca her gün ekspres seferi de vardı. Bu seferlerde binlerce yolcu taşınıyordu. Normal tren ücretlerimiz Bismil’e 5.50 lira, Diyarbakır’a 7 lira idi. Bu ücretlerin % 15 indirimi de vardı. Ekspres ücreti de Diyarbakır’a indirimli 11.50 lira idi. Ayda ortalama yolcu taşıma kapasitemiz 10-12 bin arası idi. Yük taşımacılığımız da vardı. Pandemi nedeniyle seferlerimizi durdurmak zorunda kaldık.”

Tren seferlerinin Batman ulaşımına ciddi bir katkı sağladığını, özellikle gelir düzeyi düşük vatandaşlar için ucuz bir taşıma aracı olduğunu belirten yetkililer seferlerin tekrar başlaması gerektiğini söylediler. Birçok konuda normalleşme sürecinin başladığını vurgulayan yetkililer, aynı normalleşmenin tren seferleri içinde gerekli olduğunu belirttiler. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *