image

İçişleri Bakanlığının ''İzolasyon Tedbirleri'' konulu Genelgesi kapsamında kurulan İlçe Salgın Denetim /Merkezleri bünyesinde Kozluk’ta ''Mahalle Denetim Ekipleri'' kuruldu. Kurulan ekipler 7/24 esasına uygun olmak üzere sorumluluk alanlarında izolasyona tabi vatandaşların izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının takip ediyor. Kurulan taziye-düğün-pazar yerleri gibi toplumsal yoğunluğun oluşabileceği etkinlikler ile ilgili vatandaşları bilgilendirme gibi görevleri yerine getirerek salgının bulaş seyrinin kontrol altına alınması amaçlanıyor.  

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kozluk Kaymakamı Eyyüp GÜNGÖR: ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında olduğu gibi salgının hızı maalesef toplumsal etkinliklerin olduğu yerlerde daha çok artıyor. Düğün ve taziyelerin hem yasak olması hem de salgının hızını artırdığı için vatandaşlarımıza taziyeleri telefon ile kabul etmelerini ve nikah merasimlerini ise belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu hastalıkta toplumun her bir ferdine ayrı ayrı sorumluluklar düşmektedir. İlçe merkezimiz başta olmak üzere denetimlerimiz belli aralıklar ve sıklıkta devam edecektir. Vatandaşlarımız maske takmayı  alışkanlık haline getirmeli ve bu konuda asla taviz vermemelidir.'' dedi ve sosyal mesafe + hijyen kurallarına uyma konusundaki uyarısını da yineledi. 

Öte yandan Covid-19 salgını ile mücadelede belirlenen kurallara uymayan işyerleri ve kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Türk Ceza Kanunu gereğince de adli işlemler yapılacağı belirtildi. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *