image

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik yaptığı açıklamada, Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin’in kendisini bu mağdur ailelerin yerine koyarak, kalıcı bir çözüm üzerinde durması gerektiğini ifade etti. 

“BELEDİYENİNDE SUÇU VAR”

Batman gibi bir yerde bu binaların temeli atılırken, müdahale etmeyen Belediyenin de en az evleri satın alan ve yapan müteahhitler kadar suçlu olduğunu belirten İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, bunda kusurlu olanlarında gerekli cezalara çarptırılması gerektiğini söyledi. Çelik; “Temelde müdahale etmeyenlerde suçludur. Bu binaların yapımı en az bir yıl sürüyor. Bir yıl boyunca hiçbir şey yapmayan zihniyet, binalarda insanlar oturmaya başlayınca mı akılları başına geliyor. Belediye satın alan ve yapanlardan daha suçludur.” dedi.  

“CEZALAR MÜTEAHHİDE KESİLMELİ”

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, her ne kadar ev alan aileler hatalı olsa bile, en büyük suçlunun müteahhitler olduğunu söyledi. Çelik yaptığı açıklamada; “Aldığımız bilgilere göre 170 kaçak yapı tespit edilmiş. Belediye yetkili birimleri binaların depreme dayanıklılığını ve diğer gerekli kontrollerini yapabilirler. Sağlam binalara gerekli izinler verilmeli veya mağdur ailelerin yatırdığı paralar müteahhitlerden tahsis edilmelidir. Hataya hatayla müdahale edilmez. Sağlam olmayan binalar, yola girenler, başkasının hakkını gasp eden binaların yıkılmasına bir itirazımız yok. Bizim derdimiz tüm birikimini bu evlere yatıran binlerce ailelerin mağdur edilmemesidir. Bizim amacımız binaları yıkarak, gönülleri yıkmamaktır. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Belediye Meclisinin ortak kararı ile daire başına uygun bir ceza kesip, toplanan paralarda İluh Deresinin ıslahı için rahatlıkla kullanılabilinir. Sayın Valimizden ricamız bu konuya bir çözüm bulmasıdır.” diye konuştu.  AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *