image

Bir televizyon kanalında milyonlarca İmam Hatipliyi töhmet altında bırakan çirkin açıklamalarıyla büyük tepki toplayan gazeteci paçavrası Mütercimler’e Batman Toç Bir – Sen ve Batman Memur-Sen de tepki gösterdi.

Gazetemize konuşan Batman Toç Bir - Sen Şube Başkanı. M. Sıddık ASLANLI yaptığı açıklamada, “ Erol Mütercimler’in imam hatiplilerin tamamını kapsayan bir ifadeyle, “imam hatiplilerden tecavüzcü, tacizci çıkar” gibi tahkir edici bir ifade asla kabul edilemez. Erol Mütercimler ortaya koymuş olduğu yaklaşım çok çirkin, sanki imam hatipler tecavüzcü yetiştiriyor, sanki imam hatipliler hırsız yetiştiriyor gibi bir yaklaşım tarzı var. Şu anda ülkeyi yöneten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın TBMM Başkanımız ve birçok bakan olmak imam hatipli. Yönetici ve Bürokratlarımızdan hatırı sayılır sayıda imam hatipli var. Tamamını bu süreçte töhmet altında bulunduran bir yaklaşım tarzıyla böyle bir açıklama yapıyor olması çok çirkin ve kabul edilemez.” Dedi.

Aslanlı açıklamasının devamında, ““İmam hatipliler Türkiye’ye değer yetiştiren, Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan çok değerli isimleri üreten okullarımız. Bu imam hatipler devletin okulları. Devletin müfredatını belirlediği okullar, devletin disipline ettiği, teftiş ettiği okullar. Bunlar çok önemli. Sanki imam hatipler bu ülkede yer altında örgütlenmiş yapılar gibi bir yaklaşım tarzı ortaya konulması çok çirkin.” İfadelerini kullandı.

Bu tür gazetecilerin basından men edilmesi gerektiğini belirten Aslanlı, “Ayrıca, şu anda İmam Hatip Okullarında eğitime devan eden 1 milyonun üzerinde öğrenci var, o yavrularımızı da bu manada çok çirkin bir şekilde etkiliyor. O yavrularımızın psikolojisini de ciddi şekilde etkiliyor. Bu adamın televizyonlara çıkıp da alçakça imam hatiplileri tahkir eden yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz. Basın özgürlüğü diyerek her fırsatta Milletin değerlerine saldırmayı alışkanlık haline getiren zihni hastalıklı kişilerin yazılı veya görsel basından men edilmesi gerektiğine inanıyorum.” Dedi.

Batman Memur-Sen İl Başkanı Mehmet ERGİN de yaptığı açıklamada, “Bir televizyon programında imam hatiplilere hakaret ve iftira atan Erol Mütercimler, İmam Hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır. Suçun basın yoluyla işlenmesi, televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya halen ulaşılıyor olması bizleri derinden yaralamıştır. İmam hatip camiası; bu gün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. Bu isimler dün olduğu gibi bu günde ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedirler.” Dedi.

Ergin şunları söyledi: “İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı ve küçük düşürücü ifadelerdir. Sadece bir camiayı değil Türkiye yi yani 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki, bu davranış ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. Bizler imam hatip okullarından mezun olmanın haklı gururunu taşıyoruz. İmam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan işadamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf kısacası herkesi Erol Mütercimler e en sert tepkiyi göstermeye davet ediyoruz.” AHMET KÖLGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *