image

Karikatür kararının İslam alemini provoke etme amacını taşıdığını belirten saadet partisi Beşiri ilçe başkanı, kararı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Saadet Partisi Beşiri İlçe Başkanı Ahmet Dedebek, İslam düşmanlarına en üst düzeyde tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

“Ey İnananlar! Sizden olmayanı sırdaş edinmeyin, onlar sizi şaşırtmaktan geri durmazlar, sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların öfkesi ağızlarından taşmaktadır, kalblerinin gizlediği ise daha büyüktür. Eğer aklediyorsanız, şüphesiz size ayetleri açıkladık. (Al-i İmran 118)” ayet-i kerimesiyle başlanılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Fransa’da yayın yapan ve 2015 yılında Peygamber Efendimize (sallallahu aleyhi ve sellem) yaptığı hakaretten dolayı silahlı saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo’dan bir küstahlık daha. Charlie Hebdo, 5 yıl önce yapılan saldırının yıl dönümünde Peygamber Efendimize (sallallahu aleyhi ve sellem) hakaret içeren aynı karikatürleri tekrar yayınlayarak iğrenç zihniyetini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Temel maksadının nefreti körükleyerek İslam âlemini provake etmek olan bu hareketi alçakça buluyor ve şiddetle kınıyoruz.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *