image

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle Batman Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürlüğünü ziyaret etti.

video

Durmaz ve beraberindeki heyeti, kurum müdürü Mustafa Çakan karşıladı. Ziyarette, kentteki engellilerin yaşadığı sorunlar ve özel gereksinime ihtiyaç duyan engelli bireylere yönelik 'Engellilere Yönelik Farkındalık Oluşturma Projesi Raporu' hakkında konuşuldu.

Kendisine teslim edilen 'Engellilere Yönelik Farkındalık Oluşturma Projesi Raporu'nu inceleyen Çakan, güzel ve ayırtılı hazırlanan rapor için Durmuş'a ve heyetine teşekkür etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, daha önce özel gereksinimle bireyler hakkında çalışmalarının olduğunu ve birçok rehabilitasyon merkezlerini gezdikten sonra elde ettikleri verileri rapor halinde derleyerek Rehberlik Araştırama (RAM) Müdürlüğüne teslim ettiklerini belirtti.

"Umuyoruz ki bu rapor, sorunların çözümü için katkı olur"

Yapılan uzun çalışmalar sonucu engelli ve özel gereksinimle bireylere çok faydalı olacağını belirten Durmaz, "Daha önce özel gereksinime ihtiyaç duyan engelli bireylere yönelik çalışmalar yapmıştık. Bu kapsamda rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etmiştik. Bazı bireylerle ve aileleriyle görüşmüştük. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve ziyaretler çerçevesinde, elde ettiğimiz bazı veriler oldu. Bu bilgi ve verileri bir rapor haline getirdik. Aynı şekilde bu izlenimlerimizi de rapora ilave ettik. İlimiz Batman'da engelli bireylerin yaşadığı sorunları kapsayan raporumuzu kamuoyuna paylaşmıştık. Raporumuzu bugün müdür bey ile görüşüp, engellilerle birebir ilgili olan rehberlik ve araştırma merkezine verdik. Umuyoruz ki bu rapor, sorunların çözümü ile ilgili bir katkı sunar. Yaptığımız çalışmalar neticesinde, tespit etmiş olduğumuz eksiklikleri, ilgili kişi ve kurumlar görsünler ve o doğrultuda adımlarını atsınlar ki sorunlar o şekilde çözüme kavuşmuş olsun." Dedi

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı engelliler için hazırladıkları raporu teslim etti

"Engelli danışma merkezleri açılmalı"

Batman'a bir rehberlik araştırama merkezinin daha açılması gerektiğini vurgulayan Durmaz, "Batman'da bir tane rehberlik araştırma merkezi var. İlçelerden de gelenler olduğu için bir tane daha açılması gerekiyor. Engelli bireyler sorun ve sıkıntılarını, rehberlik ve araştırma merkezinde çözmek istiyorlar. Rehberlik ve araştırma merkezinin iş yükü çok fazla. Bu yüzden ilimizde bir rehberlik merkezinin daha açılacak olması, iş yükünü hafifletecektir ve engelli bireylerin daha hızlı bir eğitime muhatap olmalarına da vesile olacaktır. Engelli vatandaşlarımız için engelli danışma merkezleri açılması lazım. İlimizde bu noktada hizmet eden engelli danışma merkezleri yok. Bu merkezler açıldığı zaman, bu konuda vatandaşlarımız rahat edecektir." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı engelliler için hazırladıkları raporu teslim etti

"İşitme engellilere yönelik okullar açılmalı"

Batman'da işitme engelliler için bir merkezin açılması gerektiğini söyleyen Durmuş, "Yaptığımız ziyaretler ve çalışmalarımız neticesinde ortaya çıkan eksikliklerden birisi de ilimizde işitme engellilere yönelik okulların olmamasıdır. Engellilerin de istihdama ihtiyacı vardır. Bu konuda istihdam alanlarının engelli insanlara yönelik de yapılması gerekir. Toplumda engellilere yönelik bir duyarlılığın oluşması gerekir. Şunu unutmamak gerekir ki, herkes bir engelli adayıdır. Bizler bu bilinci toplum içerisinde oluştursak, engelli ve özel gereksinime ihtiyaç duyan kardeşlerimiz, hayatlarını daha güzel daha mutlu bir şekilde sürdüreceklerdir." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *