image

Hasankeyf Şemsiyeli Sokak Derneği sorun ve taleplerini gündeme getirmek için basın mensuplarıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarıyla sorunlarını paylaşan dernek yetkilileri ve sokak esnafı daha sonra Şemsiyeli Sokağa inerek taleplerini tekrarladı.

Hasankeyf Şemsiyeli Sokak esnafı adına açıklama yapan dernek başkanı Hasan Tunç, sorunlarının çözülmemesi halinde kepenk kapatmaya gideceklerini belirtti.

Dernek başkanı Hasan Tunç aylar öncesinden kar ve fırtınaya dayanamayıp çatısı çöken Şemsiyeli Sokağın esnafı, dünyadaki en uzun şemsiyeli sokaklardan biri olan sokaklarının ihmal kurbanı olduğunu iddia ederek tepki gösterdi.

Tunç, 315 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun şemsiyeli sokaklarından biri olan ve yerli, yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Hasankeyf Sokağının şemsiyeli çatısının çökmesinden aylar geçmesine rağmen verilen sözlerin hiç birinin yerine getirilemediğini söyledi.

Hasan Tunç yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Biz bugün Hasankeyf şemsiyeli sokak derneği olarak özellikle yönetim kurulu esnaf arkadaşlarımızla birlikte Batman basının değerli basın mensupları ile bir araya geldik. Batman ve Hasankeyf şemsiyeli sokağımızın sorunlarını istişare etmek için. Hasankeyf şemsiyeli sokakta büyük sıkıntılar ile esnaflar boğuşuyor. 2013’ten bu yana bizim sokağı bitiremediler. 7 tane seçilmiş 2 adet kayyum gelmiş, bu sokağı bitiremediler. Biz şu anki Batman valimiz ve Batman belediye başkan vekilimizden sorunlarımızı çözmelerini istiyoruz.”

Sorunlarını yetkililere götürmeye çalıştıklarını ancak hiçbir yerden randevu alamadıklarını belirten Tunç, “ Emniyet Müdürlüğünden randevu alamıyoruz. Mahallemizde güvenlik sorunları var. Cami imamımız namaz kıldıramıyor. Vali Beyden, Emniyet Müdüründen sokağımıza gelip sorunlarımızı dinlemelerini istiyoruz.”  Dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *