image

Batman’da Korona Virüs salgını etkisini artırarak sürüyor. Her gün yüzlerce vatandaş salgına yakalanıyor. Corona Virüs hastalığı karşısında yeterli ilacın olmaması vatandaşı aktar ve bitkisel ilaçlar satan dükkânlara yönlendiriyor.

Mehtap Civarında esnaflık yapan Selami Sevim, son zamanlarda vatandaşların bitkisel ilaç ve çaylara ilgisinin bayağı arttığını söyledi. Kendilerinin de bağışıklık sistemini güçlendirmek için çeşitli macun ve karışımlar hazırlamaya başladıklarını vurgulayan Sevim hem kendilerinin hem de vatandaşların durumdan memnun olduğunu ifade etti.

Batman’da Korona Virüs salgınının korkutucu boyuta ulaştığını söyleyen Sevim, “ Vatandaşlar bu bulaşıcı hastalığa bulaşmamak için çareler arıyor. Bildiğiniz gibi ilaç tedavisi yeterli değil. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bu hastalığı iyileştirecek daha bir ilaç bulunmadı. Bu yüzden vatandaş bitkisel ilaçlara, macunlara yöneliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için. Hastalığa yakalanınca daha rahat ve hafif geçirebilmek için.” Diye konuştu.

Kendilerinin de bu konuda vatandaşa yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Sevim, “ Biz de bitkisel ilaç, çay ve macun çeşitlerimizle halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Daha etkili olabilmesi için karışım hazırlıyoruz. Macun hazırlıyoruz. Mesela bizim hazırlayıp uygun fiyata sattığımız bir macun var. Birçok karışımdan oluşmuş. Alan bir daha gelip alıyor. Özellikle öksürüğe çok iyi geliyor. Tabi hazırladığımız şeyler bağışıklık sistemini güçlendirmek için, öksürük ve benzeri rahatsızlıkları hafifletmek için yardımcı oluyor. İnşallah bir an önce ilaç bulunur, aşı piyasaya sürülür de halkımız bu salgından kurtulur.” Dedi.  AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *