image

HÜDA PAR’lı Belediye Başkanı Samir Özhan, beldede yaptıkları hizmetler ve planlanan projeleri anlattı.

Beldede alt ve üstyapı çalışmaları, sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmaları ile yeni projeler hakkında bilgi veren Başkan Özhan, birçok sorunu kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Özhan, “31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Kayapınar belde halkı teveccühünü bizden yana gösterdi. Bizler de bu teveccühe layık olabilmek için gece gündüz demeden halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Parti olarak farkımızı da ortaya koyup özellikle de adaletten yana yaptığımız faaliyetlerimize belde halkımız da şahitlik etmiştir.” dedi.

SU KUYUSU PROJESİ

Kısa süre zarfında belediye olarak yaptıkları hizmetlerin ortada olduğunu ifade eden Başkan Özhan, “Suyumuzun az olması hasebiyle saatte 25 ton akan suyumuzu 52 tona çıkardık, buna rağmen hâlâ bazı sıkıntılarımız var.” diye konuştu. Özhan, projelerinin arasında yeni bir su kuyusunu hizmete açmak olduğunu kaydetti.

EVLENEN GENÇLERE YARDIM

Evlenen gençlere çeyiz yardımı yaptıklarını vurgulayan Özhan, ayrıca vefat eden her vatandaş için bir öğün taziye yemeği yardımı da yaptıklarını söyledi.

PAZAR ALANI VE ÇAY BAHÇESİ PROJESİ

Beldede iki büyük sorun olan pazar yeri ve çay bahçesi projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Özhan şöyle devam etti: “Bunlarla beraber belediyemizin, beldemizin belki de en büyük sıkıntısı olan pazar alanının ve çay bahçesinin olmaması hasebiyle beldenin merkezi noktasında yaklaşık 2 bin metrekarelik bir arsayı aldık, projesi de tamamlandı. En kısa bir zamanda inşaatına başlayacağız. Bir yandan hem pazar alanımız hem de halkımızın oturup da bir çay içebilecekleri çay bahçeleri olacaktır inşallah.”

“TEKSTİL ATÖLYESİNDE 65 KİŞİ EKMEK YİYOR”

İstihdama çok önem verdiğini vurgulayan Özhan, “Benim gencim neden Antalya'da, İstanbul'da çalışsın? Beldemizde istihdam alanı oluşturmak için seçilir seçilmez ilk işim bir iş adamı ile anlaşarak, beldemde belediyeye ait 1000 metrekarelik bir yeri tekstil atölyesine çevirmek oldu ve şu anda atölyede yaklaşık 65 kişi ekmeğini yiyor. Bu yeterli mi, elbette değil.” ifadelerini kullandı.

“YENİ YATIRIMLA 40-45 KİŞİ DAHA İSTİHDAM EDİLECEK”

Yeni istihdam alanları oluşturmak için çalıştıklarını belirten Özhan, “Şu an bu bölgede ‘Nahit taşı’ denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden bir tanesi de Kayapınar'dır. Yaptığımız girişimler sonucunda Nahit taşını bir iş adamı kesmektedir ve inşallah bu girişimimizin sonucunda iş adamının sayesinde yapılacak yatırımla en kısa bir zamanda orada da yaklaşık 40-45 kişinin istihdam edeceği şekilde faaliyete geçecektir.” şeklinde konuştu.

“İLK ÖDENEĞİMİZLE VALİ HALUK İMGA CADDESİNİ AÇACAĞIZ”

Şu ana kadar hiçbir siyasetçinin yapamadığı cadde projesini ilk ödenekle hizmete alacaklarını aktaran Özhan şunları söyledi:

“Kayapınar'ımızın olmazlarından bir tanesi de Vali Haluk İmga Caddesidir. Yıllardan beridir, 30 senedir her gelen siyasetçi bu cadde üzerinden siyaset yapmaktadır ama biz seçimden önce şöyle demiştik; kesinlikle yapacağız demeyiz, yaptıktan sonra söyleriz. Siyasi olarak da görüşümüz budur. Şu anda Maliye’de, İller Bankası’nda yaptığımız girişimler sonucunda Allah'ın izniyle oradan çıkacak ilk ödeneğimizle Vali Haluk İmga Caddesini açmak olacaktır. Kayapınar'ı birbirine bağlayan, araç geçişlerini sağlayan caddemizi Allah'ın izniyle açacağız.”

“BÜYÜK EKSİKLİK OLAN KUR’AN KURSU İNŞAATINA BAŞLADIK”

Hayırseverlerin de desteğiyle belde de büyük bir eksiklik olan 2 katlı 450 metrekarelik Kur’an kursunun temelini attıklarını anımsatan Özhan, “Beldemizin 2 bin 500 nüfuslu olması ve Kayapınar denince akla şeyhler gelmesine rağmen beldemizde bir Kur'an kursu bulunmaması büyük bir ayıptı. Belediyemizin girişimleriyle hayırseverlerin ve iş adamlarının da desteğiyle, hibe edilen bir arsa üzerinde 450 metrekarelik bir Kur'an kursumuzun inşaatına da başladık ve ilk katını da bitirmek üzereyiz. Hizmetlerimiz bitmeyecek. Eksikliklerimiz çok. Bugüne kadar Kayapınar'ı içten düşünen, ilçe olma yolunda hiçbir adım atılmamıştır.” dedi.

“HİZMET ETMEK AŞK İŞİDİR, İMAN İŞİDİR”

Bayanlara yönelik bir taziye evini de bitirme aşamasında olduklarını dile getiren Özhan, “Erkekler gibi kadınlar da taziyelere gitmektedir ve şu anda Pınarbaşı Mahallesinde bayanlara yönelik yaptığımız taziye evi bitme aşamasında. Allah'ın izni ile en kısa zamanda bitirip, faaliyete geçireceğiz. Hizmet etmek zevk işidir, aşk işidir, iman işidir.” açıklamasında bulundu.

“HEDEFİMİZ 8 YENİ YOL AÇMAKTIR”

Beldede yeni yollar açacaklarını belirten Özhan, “Kayapınar’da 3 yol var, bizim hedefimiz ise 8 tane yolu açmaktır. Özellikle de çevre yolunu çarşı yoluna birleştiren iki yol, mahalle arasında bulunan 212'nci sokağı ile 216'ncı sokağı birleştirmek, bunun dışında belde girişlerini 1 kilometreye kadar çıkarıp çift şerit yapmak ve ortasını ağaçlandırıp ışıklandırmaktır.” diye konuştu. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *