image

2015 yılında Bahçelievler Mahallesi Ömer Muhtar Bulvarı Üç Yıldız Sitesi önünde çalınan motosiklet, bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansımıştı.

5 yıl aradan sonra polis memurlarının yaptığı rutin yol kontrolünde motosikletinin bulunduğunu söyleyen Abdurrezzak Çelik, motor bulunduktan sonra kendisini bir polis memurunun aradığını ve çalınan motosikletinin bulunduğunu ve karakola gelerek teslim alabileceklerini söyledi.

Çelik , “Antalya’da olduğumdan ve Covid-19 nedeniyle Batman’a gelemediğimden yerime kardeşimi karakola gönderdim. Karakoldaki memurlar motosikletin kendisine vekâlet yolu ile verebileceklerini söylediler. Bende bir arkadaşıma süresiz vekâlet verdim. Vekâletimi verdiğim arkadaşım Şehit Hasan Gül Karakoluna giderek motosikletimi teslim almak istedi. Fakat karakoldaki memurlar arkadaşıma motorun bir ay önce bulunduğunu, neden şimdiye kadar gelmediklerini söyleyerek motorun kayıtlarında olmadığını arkadaşıma söylediler.” dedi.

Kurban Bayramı’nda sonra Batman’a gelerek motorunu teslim almak için Şehit Hasan Gül Karakola gittiğini ifade eden Çelik, “Arkadaşıma söylenenin aynısı bana da söylendi. Motorun karakolda olmadığını ve kendilerinde her hangi bir kaydın olmadığını söylediler. Bende polis memuruna ‘motorun bulunduğunu arayarak bildiren sizsiniz’ dedim. Polis memuru da bana ‘seni hangi numaradan hangi memur aradı, ismi nedir?’ diye cevap verdiler. Bende ‘arayan memurun ne telefonu var nede ismi’ dedim. Polis memuru tekrar bana ‘kayıtlarımızda böyle bir motor yok’ dedi. Bende polis memuruna motorumu bulamıyorsanız emniyet müdürlüğüne gideceğimi belirttim. Polis memuru bu sefer bana ‘emniyete gidersen otopark parası çok olmuştur, çekici parası çıkar’ diye türlü bahaneler sürdüler önüme. Oradan ayrılıp emniyet müdürlüğüne gittim. Emniyet müdürlüğünde tevafukken motorumu bizzat bulan polis memuru ile karşılaştım.” ifadelerini kullandı.

Kısa bir telefon trafiğinin ardından motorun bulunduğuna dair kaydın oluşturduğunu aktaran Çelik, “Motoru bulan polis memuru rutin bir yol kontrolünde seyir halinde iken şahıs üstünde iken yakalıyorlar. İşlemlerimi tamladıktan sonra motorumu teslim almak için otoparka gittiğimde motorumun sadece tekellikleri ve iskeleti duruyordu. Motorumun bütün ön düzenek, akü, akslar hiçbir şey yoktu. Seyir halinde ve faal halde bulunan bir motorun nasıl bu hale geldiğini sorduğumda otoparkta bulunan çekici; ‘ilkinde bana motoru çekiciye aldığımda polislerin önünde motor ile yakalanan şahsın motorun parçalarını söktüğünü söyledi. Bu motoru polislerin gözü önünde mi yoksa otoparkta mı birileri bu hale getirdi kimsenin günahını almak istemem ama ben bu durumun takipçisi ve şikâyetçisi olacağım. Motorumu o halde teslim almadım resmi evraklarımı aldım. Yetkililerin gerekli incelemeleri yapımlarını istiyorum.” dedi. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *