image

Batman’da sağlık sisteminin çöktüğünü iddia eden Batman Saadet Partisi gençlik kolları Başkanlığı, “ Hastalık belirtisi olan vatandaşlar 112 Acil Servisi arayıp vaka bildirmelerine rağmen biz size geri dönüş sağlarız deniliyor. Ambulansın gelmediği veya almadığı hastalar,  kendi imkânlarıyla veya toplu taşıma araçlarıyla hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Bu da pozitif olan vakaların hastaneye gidene kadar daha çok kişiyle temasta bulunmasına neden olmaktadır. Hastanelerde test cihazı bozuk olup alınan testler çevre illere gönderiliyor. Ve test sonuçlarının gelmesi bir haftayı bulabiliyor.” İfadelerini kullandı.

Kentte can pazarı yaşandığı belirtilen açıklamada, “ Test sonuçlarının geç gelmesinden dolayı bu süreçte pozitif olan hasta, başka kişilerle temas kurmakta ve virüsün daha çok kişiye yayılmasına neden olmaktadır. İl genelindeki hastanelerde yer yok denilip hastalar ilçelere,  çevre illere veya evlerine gönderiliyor… Sağlık personelin yetersizliği yüzünden hastalarla ilgilenilmiyor bu nedenle hastanelerde tam manasıyla can pazarı yaşanıyor .” denildi.

Yetkililerin göreve çağrıldığı açıklamada, “Bu sorunlar bu noktaya gelmişken başta mülki  idareciler ve sağlık yöneticilerinin  bir an önce bu sorunların çözümüne yönelik çalışma başlatmaları  gerekmektedir.” Denildi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *