image

2020-2021 eğitim öğretim yılında yükseköğretim programlarına yapılacak olan tercihlerde öğrencilerin dikkat etmeleri gereken hususlar, şartlar ve meslek seçiminde ebeveynlere düşen sorumluluklar konusunda tecrübelerini aktaran Eğitimci Avni Altın önemli tavsiyelerde bulundu.

Tercih işlemlerinde belirtilen takvim sürecinde adayların izlemeleri gereken yol hakkında bazı hatırlatmalarda bulunan Altın, “Öncelikle sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun. Tercih klavuzu, daha önce ÖSYM’nin ana sayfasında güncel olarak yayınlanmıştı. 6 ile 14 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemleri başlayacaktır. Özellikle bu süreçte öğrencilerin bireysel olmaktan ziyade bu işi bilen bir eğitimci veya rehber öğretmenden destek almaları şarttır. Çünkü tercihlerde dikkat edilmesi gereken birçok faktör vardır. En basitinden öğrencinin tercih edeceği alanın getirisi veya götürüsü var mı? Ya da meslek tercihinde sevdiği veya idealindeki meslekten ziyade maalesef, ileride istihdam alanı açık veya getirisi olan mesleği tercih etmek zorundayız.” dedi.

“İDEALİNİZDEKİ MESLEĞİ TERCİH EDİN, İLERİ AŞAMALARI DA SORGULAYIN”

Altın, “Biz eğitimciler öğrencilere tavsiyelerde bulunurken sevdiğiniz ya da idealinizdeki mesleği tercih edin diyoruz. Fakat öğrenci idealindeki bu meslekleri tercih ettiğinde gerçek manada ileride kendisine bir avantajı var mıdır? istihdam alanı açık mıdır? sorusunu sorgulamaya çalışıyoruz. Bu sorgulamada da öğrencinin üniversiteyi bitirdikten sonra boşta kalmaktansa bir sene daha çalışıp daha güzel bir alanı tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *