image

Daha çok yaz aylarında ilgili gören motosiklet dar gelirli vatandaşların tercih ettiği bir araç. Ancak ekonomik kriz, pandemi salgını ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden ötürü eskisi gibi rağbet görmüyor. Motosiklet satıcıları fiyatların aşırı artışından ötürü geçen senelere oranla satışın büyük düşüş yaşadığını belirttiler.

Batman’da yaz ayları olmasına rağmen motosiklet satışlarının çok düştüğünü belirten motosiklet satıcısı Murat Atay, “ Satışlar çok düştü. Talep az. Eskiden ayda 10 taneden aşağı satmıyorduk. Şimdi iki üç tane zor satıyoruz. Fiyatlar aşırı yükseldiği için vatandaş alamıyor. Alım gücü yok. İki yıl önce 3 bin civarı sattığımız motosiklet şu an 7-8 bine çıkmış durumda. En ucuz motosiklet 7 binden aşağı değil. Onlar da düşük modeller. Yeni model çıksa 10 binden aşağı olmaz. 2020 modelin en ucuzundan bahsediyorum. 2020 modelin en ucuzu 10 binden aşağı olmaz.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞ ELEKTRİKLİ MOTOSİKLET TERCİH EDİYOR

Tercih edilen motosikletlerden de bahseden Murat Atay, “ Vatandaş daha çok elektrikli motosikletleri tercih ediyor. Plakalı motosiklet tercih eden az. Masrafı ve maliyeti az olduğu için elektrikli motosiklet tercih ediliyor. Tabi vatandaş ekonomik durumuna göre alıyor. Elektrikli motosikletlerde de kalite ve model farkı var. Ona göre de fiyatlar değişiyor.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *