image

Pazarda özellikle küçükbaş kurbanlıklar alıcı bulurken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyükbaş hayvanlara ise talebin az olduğu ifade edildi.

Sabah namazının ardından günün ilk ışığıyla Batman Canlı Hayvan Pazarı'na getirilen büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 8 ila 15 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise bin TL ila bin 500 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Yeni tip Coronavirus sebebiyle satışlarda bir durgunluğun yaşandığını aktaran hayvan satıcıları, çok rağbet olmasa da dini vecibelerini yerine getirmek için halkın hayvan almaya geldiğini belirttiler.

Pandemi sürecinden dolayı beklentilerinin altında bir satış olduğunu dile getiren satıcılar, satışlarının artmasını bekliyorlar.

“FİYATLARIMIZ BİN TL İLA BİN 500 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR”

Geçen senelere göre satışlarının düştüğünü belirten küçükbaş hayvan satıcısı Faysal Gelir, “Pandemiden dolayı hayvan satışlarımızda geçen senelere göre durgunluk var. Vatandaşın hayvan pazarına rağbeti azalmış durumda. Bu sene küçükbaş hayvan fiyatlarımız bin TL ile bin 500 TL arasında değişiyor.” dedi.

“ŞU ANDA SATIŞLARIMIZDA CİDDİ BİR TALEP YOK”

Bütün satıcıların dört gözle kurbanlıklarının satılmasını beklediğini ifade eden hayvan satıcısı İdris Aydın, “ Pazarımız kalabalık ve hayvanlarımız mevcut. Dört gözle bütün satıcılarımız kurbanlıklarının satılmasını bekliyor. Geçen senelere göre satışlarımız düşük. Pandemi sürecinden ötürü vatandaş kalabalık yerlere gelmek istemiyorlar. Vatandaş kurbanlıklarını direk üreticilerden, çiftliklerden alındığından hayvan pazarında talep azalması meydana getirdi. Su anda satışlarımızda ciddi bir talep yok.” ifadelerini kullandı.

“FİYATLAR YÜKSEK”

Hayvan pazarından kurban alan vatandaş Mehmet Nezir Erkan, “Her sene Kurban Bayramında kurbanlık alıyorum, bu sene fiyatlar bana yüksek geldi. Kurbanlığa bin 500 lira fiyat söylendi, pazarlık yaparak bin 300 liraya anlaşık. Bu sene de kurban kanımızı dökmek için kurbanımızı aldık çok şükür.” şeklinde konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *