image

Toplumun değer yargılarıyla uyuşmayan İstanbul sözleşmesiyle ilgili açıklama yapan Hak Sanayici İşadamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Çetiz,  "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçemeyenler 'İstanbul'u yeniden 'Kostantiniye' yapmak için çabalamaktalar" diyerek sözleşmeye sahip çıkanların niyetini ortaya koydu.

Çetiz açıklamasının devamında: "Rasulullah'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hicretinden yaklaşık 850 yıl sonra Kostantiniye fethedildi. Onu, İslam’a hakkıyla iman etmiş, hakkıyla teslim olmuş, İslam’ın ve Müslümanların değerlerinden başka hiçbir değeri yüceltmeyen, insanlığı sadece İslam’ın değerlerinin kurtaracağına iman etmiş Müslümanlar fethetti. Onlara bu konuda zerre taviz verdirmeyen, hedefinden zerre şüphe etmeyen ve ettirmeyen, Allah’a kulluk etmekten başka bir gaye tanımayan bir liderin öncülüğünde başardılar bu fethi. Ve gerçekten de Kostantiniye 'İslambol' ve nihayet 'İstanbul' oldu... İstanbul, dünyanın doğusunu batısını aydınlatan, insanlığa hayat enerjisi dağıtan güç merkezi oldu. Küffar bu güç merkezinden gelen enerjiye yüzyıllarca karşı koyamadı, önünde titredi, diz çöktü. Ama Fatih Sultan Mehmet’in 'İslambol'u maalesef artık böylesi bir güç olmaktan çok uzak. Aksine 'İstanbul' adı, küffarın kendi sapık, aşağılık, kirli fikir ve yaşam tarzının hegemonyasını sembolleştiren terimlerden bir tanesi olarak kullanılmaktadır."  İfadelerini kullandı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE BATI, MÜSLÜMAN HALK ÜZERİNDE HÂKİMİYET KURDU

Bu sözleşmeyle Avrupa’nın bozuk ahlakının ülkemizde yaygınlaştığını belirten Çetiz, “Aklı başında ilim sahipleri bu İstanbul Sözleşmesi'ndeki uygulamaların Türkiye’deki aile ve toplum yapısını yakıp yıktığını, eşcinselliğin ve cinsiyetsizliğin önünü açtığını örnekleriyle ve istatistiklerle ortaya koyuyorlar. Ancak hükumet Müslümanların sesini duymazdan geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İstanbul Sözleşmesi nas değildir' dediği halde somut adım atılmıyor.” Dedi.

GENÇ YAŞTA EVLENEN MÜSLÜMANLAR, 'CİNSEL İSTİSMAR' İLE SUÇLANIYOR

Sözleşmeyle yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken Çetiz, " Resmi nikâhla evlenemeyen Müslüman gençler, dini nikâhla evlenince hem kendileri, hatta ebeveynleri dahi, 'cinsel istismar' suçlamasıyla 15 yıla kadar ağır hapis cezalarıyla yargılanıyorlar Şu ana kadar 15 bin aile bu kanun sebebiyle perişan, çocuklar babasız, kadınlar kocasız bırakılmıştır. İstanbul Sözleşmesi sayesinde, karısı tarafından aldatılan erkek, delilleri ortaya koyarak hakkını aradığında, kadının özgürlüğüne müdahale gerekçesiyle cezalandırılıyor, boşandıktan sonra kendisini aldatan kadına ömür boyu nafaka ödemeye mecbur tutuluyor. Bunun en son örneğini geçen aylarda Mehmet Kara adında vatandaş başına gelenleri sosyal medyadan duyurunca gördük. Bu sözleşmelerin, yürürlükteki kanunların ve mahkemelerin amacı ayan beyan ortadadır: maksat toplumdan namus ve ahlak kavramlarını söküp almak, aileyi çökertmek ve nesli bozmaktır!" dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *