image

Kurban Bayramı'nda olası sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması durumunda mağdur olacaklarını belirten esnaf, işlerinin normale dönmesini ve satışlarının artmasını bekliyor.

Kurban Bayramı'na bir iki gün kala satışların artmasını beklediklerini söyleyen esnaf Kemal Budak, "Bayrama az kaldı. Tüm hazırlığımız yapmışız ama işlerimizde şu an bir durgunluk var. 2-3 güne kadar işlerimizin yoğunlaşmasını bekliyoruz. Bayramlar eskisi gibi değil. Eskiden yoğunluktan dolayı kaldırımlarda dahi tezgâh açıyorduk ve kaldırımlardan vatandaşlar dahi geçemiyordu. Şimdi ise bayrama 3 gün kaldı ama çarşı dahi boştur. Boş olmasının sebeplerinden biri de Covid-19’dur. “ dedi.  

"MÜŞTERİLER COVİD-19’DAN DOLAYI 4-5 PARÇA ELBİSE DENEMEMELİ"

Müşterilerine Coronavirus’ü dikkate alarak alışveriş yapmalarını öneren Budak, "Müşterilerimiz geldiği zaman maske ve sosyal mesafeye uymalarını istiyoruz. Müşteri bir şey alacağı zaman daha önceden beğendiği eşyayı alsın. Covid-19’dan dolayı 4-5 parça denemeden alması toplum için daha faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı.

"GEÇEN BAYRAM İŞLER DÜŞÜKTÜ İNŞALLAH BU BAYRAMDA YOĞUNLUK OLUR

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda işlerinin düşük olduğunu söyleyen Hasan Yılmaz, bütün umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını belirtti.

Yılmaz, "Geçen Ramazan Bayramı’nda yasaktan dolayı 3 kilogram şeker alan müşterilerimiz bir kilogram alıyordu. 2 kilogram lokum alan yarım kilogram alıyordu. Geçen bayram işler düşüktü. Biz bayram hazırlığımızı yapmışız. 5-6 ton lokum ve şeker almışız ve inşallah bu bayramda satarız." şeklinde konuştu.  

"TAVSİYEMİZ, MÜŞTERİLERİN ŞİMDİDEN BAYRAM ALIŞVERİŞLERİNİ YAPMALARIDIR"

Vatandaşların alışverişi son güne bıraktığını bundan dolayı Covid-19 tedbirlerine uymadığını belirten Yılmaz, "Vatandaşlar alıverişlerini son günlere bıraktıkları için bayağı kalabalık oluyor. Sosyal mesafe kuralları çiğneniyor. Şu anda da gelen oluyor ama genelde vatandaş son 1 veya 2 güne bırakıyor. Bizim tavsiyemiz, müşterilerin şimdiden bayram alışverişlerini yapmalarıdır.  Son güne bırakmamalarıdır. Son güne bıraktıkları için çok kalabalık oluyor." diye konuştu.  İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *