image


Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren, tekstil başta olmak üzere yalıtım, inşaat, gıda sektörleriyle işbirliği yapılarak pandemiye rağmen istihdam çalışmaları yürütülüyor. Bu anlamda 662 kişilik istihdam garantili İŞBAŞI Eğitim Programları ve Mesleki Eğitim Kursları projeleri Sözleşme İmza Töreni düzenlendi. Organize Sanayi Bölgesinde Azya Tekstilin önünde gerçekleşen törene 30 ‘a yakın firma temsilcisi katıldı.

İşbirliği İmza Töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Besim EVİZ; “Bugün 47 derece sıcaklığın altında açık havada hayırlı ve bereketli bir dizi istihdam projesi için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu pandemi sebebiyle İstihdam Projeleri Ödül Törenimiz, Yeni Yatırımcı Şükran Törenimiz vb. etkinliklerimiz ne yazık ki yapılamadı. Hem işbirliği özlemimizi gidermek hem de Batman’da tüm Türkiye’ye bir üretim heyecanı katkısı sağlamak amacıyla bugünkü etkinliği düzenledik. Devletimizin pandemi sürecinde uygulamaya koyduğu İstihdam Kalkanı hizmetlerinin yanı sıra üretim ve istihdam için İŞKUR her zaman işverenimizin ve çalışanımızın yanındadır. Bu amaçla İlimizde tekstil sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerle istihdamın korunması ve artırılması çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bugün imzalanacak projeler ile bir haftalık işbirliğimiz neticesinde 27 firmamızda 662 kişi işbaşı yaparak istihdama katılacaktır.” İfadelerini kullandı.

BATMAN’A 56 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLADIK

İŞKUR İstihdam Kalkanı Kapsamında Batman’a 56 milyon tl destek sağladığını belirten Eviz, “Covit-19 Salgının işverenlerimizi ve çalışanlarımızı en az düzeyde etkilenmesi ve üretimin devamlılığının sağlanması amacıyla pandemi dönemi Mart-Temmuz ayları arasında Devletimizin hayata geçirdiği İstihdam Kalkanı desteği kapsamında; İşsizlik Ödeneği, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret desteği aracılığı ile işverenlerimize ve çalışanlarımıza 56 Milyon TL destek sağlanmıştır. Ayrıca Aktif İşgücü programlarımız dahil olmak üzere 2019 Ocak ayından buyana 211 Milyon TL kaynak ile Batman’da işsizlik ile mücadele ve istihdamı, üretimi artırma gayreti içerisindeyiz. Batman için hiçbir zaman bu kadar büyük bir bütçe istihdam için kullanılmamış olup İŞKUR bu manada büyük bir başarıya imza atmıştır.” Dedi. 

10 YILDA 250 İŞLETMEYİ BATMAN’A KAZANDIRDIK

Batman İŞKUR’un çalışma barışını ve yatırımcıyı önemsediğini belirten Eviz, “İlimiz, son 8 yılda özellikle Tekstil sektörü ve yan sanayisi olmak üzere birçok yatırımın cazibesi konumundadır. Bu da bizi istihdam kurumu olarak çok mutlu etmektedir. Emek yoğun bu sektörler, işsizlikle mücadelenin ana unsuru oldu. Bu manada ilimize gelmek isteyen her yatırımcıyı önemsiyoruz. Teşvik ve İŞKUR destekleriyle son on yılda bugüne kadar 250’ye yakın büyük işletmeyi Batmana kazandırmış bulunmaktayız. Bu işletmeler, ilimizin sosyo ekonomik dengeleri ve işsizliği azaltma açısından kalkınmanın temel lokomotifidir. Ayrıca bu istihdamla Batman bölgesel göç alarak huzur ve güven kapısı olmaya devam etmektedir.” Dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *